Izvor: HappyBSC
27.01.2022 u 08:09
0

SUZANA GRUBJEŠIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Angelina Ajhorst nema nameru da „prevede“ Srbe u Bošnjake!

Suzana Grubješić iz Centra za spoljnu politiku bila je gost jutarnjeg programa na Happy TV. 

Povodom izjave Angeline Ajhorst, direktorke pri Evropskoj službi za spoljne poslove koja je „prevela“ u jučerašnjem obraćanju Parlamentu BiH sve Srbe i Hrvate u Bošnjake, Grubješićeva je rekla: 

– Angelina Ajhorst je Holanđanka u evropskoj službi za spoljne poslove.  Bila je prisutna u dijalogu Beograda i Prištine. Zadužena je da se bavi BiH zajedno sa Metju Palmerom. Mislim da je kontekst „jedan narod“ samo lapsus. Verujem da je pričala o postizanju neke funkcionalnije države, Bosne i Hercegovine, bez podela. To je u kontekstu tog zadatka da se napravi funkcionalna država. To je i svrha izborne reforme da se obezbedi ravnopravnost 3 konstitutivna naroda. Mislim da nije imala nameru da aludira kako bi trebalo da svi postanu Bošnjaci. To ne liči na nju. Ne verujem da idu ambicije u tom pravcu jer je to neizvodljivo i ona to odlično zna. Nije ona tu da bi ukinula Republiku Srpsku i prevela Srbe u Bošnjake. Ona je vodila uvek vrlo uravnoteženu politiku i poznaje prilike na ovim prostorima. Ona je Evropljanka koja odlično razume politiku kojom se bavi i prilike na ovim prostorima. Mislim da to nikada ne bi ni pomislila, a kamoli izjavila-rekla je Suzana Grubješić. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter