Izvor: TANJUG
06.11.2022 u 12:16
0

SVEČANA ATMOSFERA U KOSOVSKOJ MITROVICI: Srpske trobojke se viore, a Srbi poručuju da imaju samo jednu državu (FOTO)

 U severnom delu Kosovske Mitrovice sve je spremno za održavanje velikog narodnog skupa Srba sa severa KiM, koji bi trebalo da počne u podne, a na kome će, nakon povlačenja iz svih kosovskih institucija, još jednom poručiti da je KiM deo Srbije i da će ostati van njih sve dok Priština ne počne da poštuje Briselski sporazum.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Atmosfera u gradu koji je okićen trobojkama, kao i sva ostala mesta na severu je svečarska, sa razglasa koji je postavljen na tribini na trgu kod spomenika Knezu Lazaru, emituju se srpske pesme, a građani koji stižu iz ostalih mesta na severu KiM nose zastave Srbije.

Tu je i veliki broj domaćih i stranih medija koji prate ovaj skup koji je najavljen kao miran protest zbog najnovijih poteza Prištine i sa koga će biti ponovljen zahtev da se primeni Briselski dogovor koji predviđa ormiranje zajednice srpskih opština i spreci nasilje nad Srbima.

Situacija u gradu je mirna, nema policijskih kola, niti vozila KFOR.

Predstavnici Srpske liste su pozvali sve Srbe na miran i demokratski skup i da na njega dođu sa srpskim zastavama kako bi da je njihova država Srbija i njihov predsednik Aleksandar Vučić.

Gradonačelnici četiri opštine na severu KiM danas su i formalno potvrdili svoje ostavke.

Kao što je najavljeno, jutros su održane posebne sednice skupština u četiri opštine na severu Kosova i Metohije na kojima su gradonačelnici Leposavića, Severne Mitrovice, Zvečana i Zubinog Potoka i formalno podneli ostavke na svoje funkcije.

Na istim sednicama, potom su ostavke na svoje mandate podneli i predsednici skupština opština, kao i odbornici u lokalnim parlamentima.

Predstavnici Srba na severu KiM odlučili su u subotu da napuste sve političke institucije privremenih prištinskih institucija zbog poslednjih poteza Prištine i kršenja briselskog sporazuma, sve dok Priština ne povuče odluku o preregistraciji tablica i ne formira Zajednicu srpskih opština, kao i dok ne počne da poštuje i druge sporazume postignute u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Na sastanku u opštini Zvečan svi komandiri i policijski rukovodioci su pred kamerama skinuli svoje uniforme.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter