Izvor:
01.02.2019 u 06:23
0

TAČI RAZGOVARAO SA BOLTONOM I MIČELOM: Priština spremna da nastavi dijalog sa Beogradom!

Kosovski predsednik Hašim Tači objavio je da je razgovarao sa savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Džonom Boltonom i pomoćnikom američkog državnog sekretara Vesom Mičelom, poručivši im da je Priština spremna da nastavi dijalog sa Beogradom u cilju postizanja sveobuhatnog rešenja i pomirenja.

Razgovarao sam sa Vesom Mičelom. Kosovo je jedinstveno i potpuno svesno istorijske prilike da se postigne konačni, sveobuhvatni, pravnoobavezujući sporazum koji će omogućiti napredak u pomirenju sa Srbijom i naš put ka članstvu u evro-atlanstkoj porodici naroda – napisao je Tači na Tviteru.

RTK je prenela da je Tači Boltonu obećao da će Kosovo ostati odgovorno i da će biti jedinstveno u nastavku dijaloga, kao što je zatražio predsednik Tramp.

Po podne sam imao telefonski razgovor sa savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD, ambasadorom Džonom Boltonom. Razgovarali smo o dijalogu između Kosova i Srbije, kao i o trajnom (večnom) prijateljstvu sa SAD – napisao je na Tviteru.

Kako je rekao, ubeđen je da će se dijalog uskoro nastaviti i da će se okončati sveobuhvatnim sporazumom, rezultat čega će biti obostrano priznanje i učlanjenje u NATO, EU i UN.

Kosovo je uvek bilo na strani SAD i naše prijateljstvo biće večno – napisao je Tači.

Bolton je u sredu zvao i kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, a kako je rekao potpredsednik Alijanse za budućnost Kosova, Arijan Ðini tema tog razgovora bile su takse na srpsku robu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter