Izvor:
03.04.2019 u 19:44
0

TOKAJEV: Kazahstan i Rusija ne mogu imati različite stavove o regionalnim i globalnim pitanjima!

Predsednik Kazahstana Kašim Jomart Tokajev je danas izjavio da Kazahstan i Rusija nemaju, i ne mogu imati različite stavove o regionalnim i globalnim pitanjima.

Razmenili smo mišljenja o hitnim regionalnim i globalnim pitanjima – rekao je Tokajev posle razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i naglasio kako su njihovi stavovi o ključnim međunarodnim problemima identični, preneo je TAS S.

Tokajev je rekao da je za prvu zvaničnu posetu od kako je na funkciji predsednika izabrao Rusiju kako bi istakao poseban odnos između dve zemlje.

Kako se navodi Tokajev je takođe istakao da je i bivši predsednik Kazahstana Nursultan Nuzurbajev održavao bliske veze sa Rusijom, i izrazio želju da se takvo "nasleđe" očuva.

Kazahstanski predsednik predviđa da će njegov mandat biti "zlatna era" u odnosima između te dve države.

Izvor: Tanjug
Foto: Kašim Jomart Tokajev/Vikipedija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter