Izvor: tanjug
07.12.2021 u 12:54
0

Tražimo način da se kompletan zakon eksproprijaciji stavi van snage, izjavio je PREDSEDNIK ALEKSANDAR VUČIĆ

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se traži način da se kompletan Zakon o eksproprijaciji stavi van snage i da to bude u skladu sa Ustavom Srbije.

Vučić je rekao da mu je jasno da se u narednih deset ni mesec dana ne može postići dogovor o tome kako taj zakon treba da izgleda.

““Neka se u budućnosti dogovaraju svi oni koji misle kako bi to trebalo da izgleda. Naše je da vidimo da se taj zakon isključi iz pravnog prometa i tražimo način kako da to izvedemo u skladu sa Ustavom Srbije““, rekao je Vučić novinarima posle obilaska završnih radova na izgradnji zgrade BW Terraces i na fasadi Kule „Beograd“.

Na pitanje da li se razgovara o izmeni dela tog zakona koji se odnosi na isplatu i da li će tržišna vrednost biti isplaćena samo onima čija je imovina uknjižena, Vučić je kazao da se ne traže takva rešenja jer je, kako kaže, o tome nemoguće postići dogovor.
““Kako da isplatimo za nelegalne objekte? Ne tražimo takva rešenja, jer je oko toga nemoguće dogovoriti se. Kada dođu vremena u kojima nemoguća rešenja postaju normalna, onda o tome bolje da ne razgovaramo““, rekao je Vučić i ponovio da će najkasnije do četvrtka ujutro izaći sa rešenjem.

 Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da se traži način kako da Zakon o eksproprijaciji bude stavljen van pravnog prometa s obzirom na to da, kako je rekao, zasigurno dogovor s tim u vezi neće biti postignuti ni u narednih 10 meseci.

„Pošto mi je jasno da bi to preganjanje trajalo mesecima tražimo potpuno drugačije rešenje kojim bismo taj zakon stavili van pravnog prometa… Mislimo da smo našli način, ali i oko toga ima različitih tumačenja… Jedno je da imam pravo suspenzionog veta, ne samo o zakonu koji nije u skladu sa Ustavom, ali sve to proveravamo sa više pravnih eksperata“, rekao je Vučić i konačnu odluku o tome najavio za sutra.

Predsednik je najavio da će u četvrtak na biti doneta i odluka kako i koliko novca će biti izdvojeno za zaštitu životne sredine i to je, kaže, veoma važno.

Spreman je, ističe, da razgovara sa ljudima koji nisu političari koji su pokrali ovu zemlju, uzeli pare od Rio Tinta i sad protestuju protiv te kompanije.

Podsetio je na neke koji su prodali dva placa za više 717 miliona evra Rio Titnu, a sada, kaže, predvode proteste protiv te kompanije.

Upitan o Zakonu o referendumu, Vučić je rekao da u njemu nije video ništa sporno, ali da sada čuje da druga strana ima primedbe na visinu taksi za narodnu inicijativu.

Ističe, da nema ništa protiv da se i tome razgovara ako su takse problem.

Primetio je međutim da organizatori protesta spremaju neke nove političke zahteve, pa im je poručio da za te zahtve, kako kaže, imaju predstojeće izbore.

„Sa tim političkim zahtevima nek izađu pred narod 6. aprila, pa nek narod kaže“, rekao je Vučić.

Policija se neće pojavljivati na blokadi autoputa i puteva u Srbiji najavljenim za subotu, jer su to protivzakonite radnje i policija ne može nekoga da štiti u tom protivzakonitom postupanju poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je to rekao posl obilaska Beograde na vodi odgovarajući na pitanje novinara da li će policija biti prisutna na protestu zakazanom za subotu.

„Ne može policija da štiti nekog u protizakonitom delovanju, ne može policija da zauzima autoput, ako dođete i prijavite protest ispred zgrade Skupštine ili vlade, policija će obezbeđivati institucije“, jasan je predsednik.

Precizirao je da zaustavljanje vozila na autoputu nikada ne može da bude u skladu sa zakonom i zato policija ne može da izađe, jer ona čuva zakon.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter