Izvor:
29.05.2019 u 14:06
0

UPOZORENJE MINISTRA SPOLJNIH POSLOVA SLOVENIJE: „Akcija kosovke policije neće imati efekte samo po Prištinu i Beograd, već i za ceo region!“

Slovenija se protivi akcijama koje mogu ometati dijalog između Beograda i Prištine, saopštio je danas slovenački ministar spoljniih poslova Miro Cerar.

Akcija kosovske policije neće imati dugoročne efekte samo po Prištinu i Beograd, već i za ceo region u širem smislu – naglasio je Cerar posle sastanka u Ljubljani sa šefom diplomatije Rusije Sergejem Lavrovim.

Objasnio je da Slovenija podržava stabilnost na Balkanu, kao i dijalog između Beograda i Prištine, i pozvao na uzdržavanje od akcija koje prete da unište mogućnost za dijalog.

U ranim jutarnjim časovima 28. maja kosovske specijalne jedinice upale su u severne, srpske opštine gde su iz vatrenog oružja lakše ranili dvojicu Srba.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je naveo da su kosovske jedinice uhapsile 28 ljudi.

Agencija navodi da je uhapšeni državljanin Rusije Mihail Krasnoščiokov, zaposleni u UNMIK-u, pušten i da se nalazi u bolnici u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: Tanjug
Foto: twitter/FedericaMog

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter