Izvor:
01.09.2018 u 07:09
0

VELIKI DAN ZA NOVI SAD I CELU SRBIJU: Otvara se Žeželjev most, na ceremoniji i predsednik Vučić i komesar Han!

Novi Žeželjev most u Novom Sadu danas će biti otvoren i za drumski, biciklistički i pešački saobraćaj, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i evropskog komesara Johanesa Hana.

Prvi vozovi su preko novog Žeželjevog mosta prešli krajem marta ove godine. Nakon puštanja u rad novog mosta, umesto starog koji je srušen u NATO bombardovanju 1999. godine, u narednom periodu se očekuje uklanjanje starog montažno-demontažno drumsko-železničkog mosta, koji je u funkciji od 2000. godine i železnickom prugom spaja dve obale Dunava kod Novog Sada.

Most je od velikog infrastukturnog značaja zato što povezuje, ne samo sremsku i bačku stranu, već pre svega ljude.

Takođe, most se nalazi na železničkom Koridoru 10, te treba da bude u funkciji brze pruge Beograd – Budimpešta koja je od značaja i za našu državu i za Mađarsku, kao i ovaj deo Evrope.

Kurir.rs
Foto: Arhiva/Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter