Izvor: Happy BSC
03.07.2021 u 22:07
0

VIDOVDAN OD SLAVLJA DO PROVOKACIJA! Srbija neće dozvoliti prekrajanje istorije

Poslednjih dana se situacija na Kosovu i Metohiji zaoštrila. Proslva Vidovdana je izavala nekoliko incidenata, od hapšenja, do prekrajanja istorije.

Sagovornici Telemastera komentarišu aktuelnu situaciju na Kosmetu.

VAŽNO: 

KORONA PRESEK ZA SUBOTU 3 JUL: Preminule četiri osobe!

U „VIKEND JUTRU“ OTKRIVAMO: Ko stavlja decu u kaveze? Od kada je Delta soj virusa u Srbiji? Da li i ko smešta Jovičiću?

METEOROLOG TODOROVIĆ NAJAVIO: Očekuju nas vreli dani

Vidovdan je napravio pometnju na celom diplomatskom planu, posle Grenelove čestitke reakcije su bile različite.

– Nije moguće da se izbriše prošlost. Gospođa Čitaku je pokušala da falsifikuje istoriju time što je rekla da u bitci na Kosovu nisu učestvovali Srbi. Ti koji pokušavaju da kroje istoriju, mi smo pozivali da dođu i da predstave svoju građu koju imaju, nisu se pojavili. Oni beže od naučnog dijaloga. Samo se u medijima pojavljaju političim izjavama. Ti ljuidi pozivaju na mržnju, mobilisani su da vrše incidente. Ukradena je zastava sa manastira Gračanica i spaljena je, oni pokušavaju da unište sve što je Srpsko na Kosovu – rekao je Dejan Rsitić istoričar.

Nikada život na Kosovu i Metohiji nije bio bezbrižan.

– Uvek se težilo za nekim odvajanjem, od Jugoslavije do danas. Ja nisam upoznala Albanca koji za poslednjih dvadeset godina ne misli da je Kosovo nezavisno. To je njihova želja za odvajanjem. Neće se desiti da Srbija prizna nezavisnost. Ono što mora da se desi, jeste dijalog. Na severu Kosova je nešto lakše, ali u enklavama je teže. Primer iz Đakovice govori koliko je situacija teška. Kako jedna žena, može da ugozi nekoga – kaže Suzana Grubišić za Telemaster.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter