Izvor: Happy BSC
10.09.2021 u 12:39
0

VOJISLAV ŠEŠELJ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Svi Srbi su bili za ustoličenje patrijarha Joanikija!

Voditelji emisije „Dobro jutro Srbijo“ Božidar Gutić i Anđela Lakićević govorili su sa gostom emisije, Vojislavom Šešeljem o novim provokacijama iz Prištine.

Dr Vojislav Šešelj  izneo je svoje mišljenje na ovu temu:

– Ovo je napad na Srpsku Pravoslavnu crkvu! Patrijarh Porfirije  će morati da se ustoliči za apostola Pećkog. On se mora jednog dana ustoličiti u Pećkoj patrijaršiji. Pećka patrijaršija mora biti pod zaštitom  Umnik-a i Kfor-a i mora imati ličnu pratnju kada se to bude dešavalo. Ukoliko to Albanci spreče onda Srbija treba da traži hitnu sednicu. Po mom mišljenju to niko ne bi smeo da spreči.

– Pećka patrijaršija je u sklopu Srpske Pravoslavne crkve. Mora da bude ustoličen samo je pitanje kada. Albanska pravoslavna crkva je u Albaniji i ona je autokefalna. Na čelu te crkve je bio Mitropolit Atanasije. Oni već imaju svoju Pravoslavnu crkvu. Ona nikada nije imala nadležnost na prostoru Kosova i Metohije niti joj je iko to odobrio.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ ISTAKAO: Ponosan sam što će Srbija imati svoju fabriku vakcina!

Srpska Pravoslavna crkva i njena Patrijaršija su ukinute 1767. godine i otada je bila rascepkana. Jedan deo crkve je bio u Makedoniji.

U BiH je bila najkritičnija situacija, jer tamo je crkva sve do 1918.  godine bila u Carigradskoj Patrijaršiji. Crnogorski deo Pravoslavne crkve ostao je jedini slobodan. Nikada Crnogorska Pravoslavna crkva nije postojala i nije bila pravoslavna. Crnogoski mitropoliti su hirotonisani. Petar Prvi je hirotonisan u Sremskim Karlovcima.Kako bi crkva u Crnoj Gori bila autokefalna trebalo bi da ima bar tri episkopa.

– Sveti Sava je osnivač Srpske Pravoslavne crkve. Srpska Pravoslavna crkva je osnovni ideološki orjentir srpske nacionalne svesti. Zato su odlučili da ih malo po malo unište. Sve srpsko je bilo na strani ustoličenja Mitropolita Joanikija. Malo je tu bilo Cetinjana, ovog puta su se držali po strani. Tu je bilo i lokalnih kriminalaca. Cetinjani su postali mnogo oprezniji. Ne može ih više niko nahuškati protiv srpskog naroda i protiv srpske crkve- izjavio je Dr Vojislav Šešelj .

PROČITAJTE JOŠ:  U NEDELJU VAŽAN SASTANAK : Vučić i Dodik se sastaju!

– U Beranima nema šanse da se to desi. Albanci nisu ni postojali kada je zidana Pećka patrijaršija. Albanci su tek došli u 11. veku kao nomadsko pleme sa Kavkaza, nijedan im narod nije sličan po jeziku.

– Predsednika Vučića podržavamo zato što neće u Nato,  što neće nikada priznati nezavisnost Kosova i podržava narod u Republici Srpskoj i Crnoj Gori- istakao je Dr Vojislav Šešelj.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter