Izvor:
29.05.2019 u 08:26
0

VOJNO POLITIČKI ANALITIČAR RADULOVIĆ ZA HAPPYTV.RS: “ Cilj jučerašnjih nemira na Severu Kosova je zastrašivanje Srba, zabrinut sam…“! (VIDEO)

Vojno politički analitičar Vlade Radulović prokomentarisao je jučerašnje nemire na severu Kosova i Metohije specijalno za portal Happytv.rs

Šta je cilj jučerašnje akcije Prištine na severu Kosova i Metohije, možda borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, ili uterivanje straha u kosti srpskom narodu?

– Nema dileme, jasno je na osnovu onoga što se juče desilo da nije u pitanju borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, već zastrašivanje srpskog naroda, mislio sam da je reč o potrebi i želji da sebe stave pod kontrolu, odnosno da zaokruže tu njihovu priču kontrolisanja kompletnog dela severa Kosova i Metohije, to je nešto čega smo se svi pribojavali. Iako je bio najavljivano, kada na sve to podvučemo crtu. Možemo sa razlogom biti zabrinuti šta će se dešavati u narednom periodu.

Da li će Beograd i Priština doći do nekog kompromisnog rešenja, ili se to neće uskoro desiti?

– Sumnjam, nisam zagovornik te ideje da se neko rešenje može postići. Nakon jučerašnjih događaja, mi smo jako daleko od bilo kakvog dijaloga, rešenja, i od bilo kakvog mogućeg prostora u kome bi mogli da razgovaramo u bilo kakvom smislu. Oni su jasno stavili do znanja da sa njima bilo kakvog dijaloga, i razgovora nema, odnosno da ga ne žele. Stavili su do znanja da je ono sve što ih odlikuje jeste mržnja prema srbima, i da se neće libiti upotrebe najbrutalnijih metoda zastrašivanja i sile, kako bi Srbe proterali sa Kosova i Metohije. Daleko smo od bilo kakvog rešenja.

Ostatak možete pogledati detaljnije u snimku dostupnom ispod teksta:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter