Izvor:
25.09.2019 u 13:30
0

VUČEVIĆ: Podeljeni računari srpskoj deci u KNINU!

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji boravi u dvodnevnoj poseti Hrvatskoj, posetio je danas Knin, gde je razgovarao sa predstavnicima tog grada o unapređivanju odnosa Srba i Hrvata.

Nakon jučerašnje posete Zagrebu, predstavnici Novog Sada na čelu sa Vučevićem posetili su Gradsku kuću u Kninu gde su se sastali sa gradonačelnikom Markom Jelićemm, saopštio je kabinet gradonačelnika Novog Sada.

Vučević je zahvalio na gostoprimstvu i tom prilikom podelio tablet-računare deci srpske nacionalnosti koja pohađaju školu u tom gradu, koja su sa učiteljima veronauke bila na prijemu.

On je sa gradonačelnikom Jelićem razgovarao o konkretnim oblicima saradnje dva grada na polju nauke, obrazovanja, ali i privrede.

"Takođe, bilo je reči o poslovnim inkubatorima i sprezi univerziteta i privrede. Veliko mi je zadovoljstvo što sam upoznao i divnu decu srpske nacionalnosti koja žive na teritoriji Knina i pohađaju školu u tom gradu. Čuli smo njihova iskustva, a mi smo za sve srpske učenike sa te teritorije, na inicijativu ambasadorke Srbije u Hrvatskoj Mire Nikolić, obezbedili tablet računare, kao vid podrške u odrastanju, obrazovanju, kao i sticanju novih navika korišćenjem najnovijih tehnologija", rekao je Vučević.

On je kazao da su se predstavnici Novog Sada u razgovoru sa Jelićem uverili da se u Kninu vodi uravnotežena politika i da se jednako obraća pažnja na sve etničke grupe.

"Verujem da dolazi vreme u kojem se nećemo baviti događajima iz prošlosti, nego da ćemo pričati o tome kako da stvaramo bolji ambijent za našu decu, da budu zadovoljna ovde i da ostanu da žive i rade na ovim prostorima", rekao je Vučević i pozvao gradonačelnika Knina, kao i učenike prisutne na prijemu, da dođu u Novi Sad.

Jelić je istakao da je susret upriličen zahvaljujući inicijativi ambasadorke Srbije u Hrvatskoj i gradonačelnika Vučevića da se pokrene saradnja između Grada Novog Sada i Grada Knina na polju obrazovanja, ali i naučnih, kulturnih i drugih sadržaja, s obzirom na to da dva grada, mimo veličine, dele neke zajedničke karakteristike.

Usledio je sastanak sa četiri predsednika srpskih opština, kao i poseta članova novosadske delegacije manastiru Krka koji su tom prilikom razgovarali sa episkopom dalmatinskim Nikodimom.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter