Izvor:
09.06.2017 u 14:58
0

VUČIĆ DAROVAO NACIONALNU BIBLIOTEKU KAZAHSTANA: Poklonio im Miroslavljevo jevanđelje!

Predsednik Srbije poklonio je danas Biblioteci prvog predsednika Kazahstana – Elbasi, u Astani, kopiju Miroslavljevog jevanđelja.

Vučić je nacionalnu biblioteku Kazahstana obišao u nastavku posete toj zemlji, gde boravi kao specijalni gost kazahstanskog predsednika Nursultana Nazarbajeva, na otvaranju međunarodne specijalizovane izložbe "Astana Ekspo – 2017".

Biblioteka u Astani je napravljena kao muzej i posvećena je životu prvog predsednika Kazahstana Nursultana Nazarbajeva, sa kojim će Vučić sutra imati zvanični sastanak.

Biblioteka je posvećena životu Nazarbajeva i podizanju Kazahstana na noge i sadrži ličnu kolekciju knjiga predsednika Kazahstana, ličnih fotoalbuma njemu najbližih ljudi i porodice, kao i o njegovom životu uopšte.

U Biblioteci je, u čast posete predsednika Srbije, jedan deo posvećen saradnji sa našom zemljom, a izloženi su posvete i orden, koji je Nazarbajev prošlog avgusta dobio od tadašnjeg predsednika Tomislava Nikolića, ali i ranijim odlikovanjima naše zemlje.

Kupola zdanja je, inače, u obliku oka koje gleda u nebo, a poruka je da Kazahstan gleda u budućnost.

Predsednik Vučić se u bliblioteci upisao u knjigu gostiju.

Izvor: Tanjug

Foto: Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter