Izvor:
12.03.2019 u 13:58
0

VUČIĆ: Dijalog Beograda i Prištine suštinski je dalje nego ikada!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je dijalog Beograda i Prištine, suštinski, dalje nego ikada i izrazio sumnju u skori nastavak.

On je kazao i da je najveći problem to što Srbi ne žele da vide realnost:

Valjda nam je lakše da zabijemo glavu u pesak kao noj, da pricamo bajke. Ja nemam problem ni sa tim, kao ni da slusam bajke od Albanaca – rekao je, dodajući da su i jedni i drugi izgleda vaspitani na braći Grim i da je to "očigledno imanentno i jednima i drugima".

Vučić je upozorio da će ovakvo stanje da traje dok traje, ali je upozorio da ćemo platiti visoku cenu kada više ne bude moglo tako.

Vučić je rekao, da ako ostavimo i Zapad i Albance po strani i one na istoku, najviše ga muči činjenica da mi u Srbiji ne mozemo da razumemo sta se desava na KiM.

Kada pitam: ''a sta su to crvene linije'' i ono što treba da razumemo, niko to nije u stanju da mi kaže – napomenuo je.

Na pitanje da donese mapu i pokaže koje bi to linije bile, kaže da to ne može da učini.

Ne mogu da vam dam mapu, ako vi mozete dostavite mi tu mapu i cestitam vam na hrabrosti – rekao je Vučić dodajući da to nije samo pitanje mape, već i da ima mnogo drugih važnih pitanja, koja treba da se reše kao što su zaštita naših interesa, crkve, imovine, prava, prolazak preko administrativne linije, kako učestvovati na izbrima….

Upitan da li su SAD promenile mišljenje i da li podržavaju podelu teritorije, kaže da to nikada nije čuo i da su predstavnici američke administracije ponovili da traže ukidanje taksi i da je važno da se nastave razgovori.

Upitan za plan da Bujanovac dobije specijalni status, predsednik je ponovio da to nema veze sa istinom i da to Priština pokušava da progura preko svojih lobija.

Priština je tu ideju prosledila preko svojih lobija u albanske novine, a onda je Franfurter rundšau preuzeo od njih, jer postoje želje Albanaca – rekao je Vučić napominjući da je to nemoguće, kao i platforma koju su usvojili i o čemu ne želi ni da razgovara.

Na pitanje o čemu se razgovaralo pre prekidanja dijaloga on kaže da se razgovaralo o milion stvari i problemima Srba na terenu, ali da to nije vredelo, jer su Albanci to koristili za sve žešće napade na Srbe.

Razgovaralo se o mostu na Ibru, koji nije nikada otvoren, a oni jedino žele da se ušetaju u Ulicu kralja Petra – naglasio je on i dodao da se kroz dijalog rešavalo i pitanje regionalne policije.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter