Izvor: Tanjug
27.06.2021 u 13:41
0

VUČIĆ GLEDAO „MUNJEVITI UDAR“! Padobranskim skokom završena velika vojna vežba, moćni smo i na nebu i na zemlji! (VIDEO, FOTO)

Jedinice Kopnene Vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade u punoj su gotovosti za izvođenje združene taktičke vežbe na Privremenom poligonu „Pešter“ po temi „Ojačana taktička grupa u izvođenju napadne operacije“.

NAJVAŽNIJE: 

TREĆI SVETSKI RAT KOJI ČEKA DA SE DESI! Amerikanci gomilaju vojsku u Siriji!

IZBODEN MLADIĆ NA ADI CIGANLIJI: Prebačen u Urgentni centar

DR KON UPOZORAVA: Nosite maske u zatvorenom, delta soj će skoro sigurno stići!

DANAŠNJA PROGNOZA: Sunčano i toplo, moguće naoblačenje po podne u OVIM delovima zemlje!

POVODOM VIDOVDANA: Petar Petković danas i sutra na KiM!

Vežba će prikazati odlučnost i vatrene mogućnosti snaga Vojske Srbije za odgovor na izazove, rizike i pretnje po bezbednost države, sadejstvo združenih snaga u izvršavanju složenih vatrenih zadataka i kriznih situacija i borbene mogućnosti sredstava u naoružanju VS iz razvojnog programa Ministarstva odbrane.

Jedinice čiju okosnicu čini Druga brigada kojoj su pridodati elementi drugih sastava Kopnene vojske, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade uz sadejstvo sa jedinicama RV i PVO u toku ranih jutranjih časova izvršile su finalne pripreme i čekaju komandu za početak vežbe.

Predsednik Aleksandar Vučić je stigao na Pešter, gde mu je predat raport kao vrhovnom komandantu.

Predsednik je potom izvršio smotru špalira vojnika.

Predsednik Vučić je nakon izlaganja dao naređenje za početak vežbe. Vežbom će biti upravljano komandnog centra koji se nalazi ispred zvanica.

Nakon što je objašnjen način na koji će biti obezbeđeno komandno mesto, dejstvovali su „PASARS“ i „Pancir“ po neprijateljskom dronu koji je krenuo u napad.

Načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović je predsedniku predočio kakvi će biti ciljevi vojne vežbe, i istakao je da su manevri zahvatili jedinice koje čini čak 15.000 pripadnika Vojske Srbije.

Nakon dejstva PVO sistema „PASARS“ i „Pancir“, prikazane su i bespilotne letelice kineske proizvodnje CH-92.

Tom prilikom je prikazan video linkom kako izgleda izviđanje drona, koji leti na visini od 5.000 metara, gde je nevidljiv golim okom i ima mali radarski odraz.

Tokom simuliranog napada pešadije i tenkova na neprijatelja u borbu je uveden i drugi red pešadije, kako se ne bi izgubila inercija napada.

Uslovni neprijatelj je prešao u povlačenje, nakon čega su jedinice vojske Srbije krenule u gonjenje neprijatelja po dubini.

Robotizovana naoružana platforma Mali Miloš, kojom se upravlja daljinski, takođe je otvorila vatru na uslovnog neprijatelja.

U akciju su tada stupili i artiljerijski sistemi Vojske Srbije.

Iz svih cevi neprijatelja su gađale „Nore“, „Gvozdike“ i višecevni raketni bacači, koji su u potpuno spržili deo poligona.

Posle napada artiljerije i „Malog Miloša“ dejstvovala je i srpska avijacija. Jedanaest lovaca MiG-29 su akrobacijama oduzeli dah svih prisutnih.

Avijacija je dejstvovala nevođenim raketama u brišućem letu iz vazduha, dok je „Galeb“ ispalio navođenu raketu AGM „Maverik“.

Posle dejstava iz vazduha mete koje predstavljaju neprijatelje su gađali i tenkovi T-72MS i M-84.

Posle tenkovskog juriša koji je sve ostavio bez daha, pešadijske jedinice u oklopnim vozilima „Lazar“ su krenuli kroz brešu koju su otvorili oklopnjaci.

Sa „Lazara“ je po neprijatelju dejstvovano mitraljezima 12.7 mm. „Lazarima“ su podršku pružali tenkovi M-84.

Združena taktička vežba Munjeviti udar završena je skokom padobranaca Milana Svetozarevića i Dejana Cvetkovića.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter