Izvor:
28.05.2019 u 13:54
0

VUČIĆ: Izbor je samo da li da se borimo ili da odustanemo od svega! (FOTO)

Bolje je 1.000 dana pregovarati, nego jedan dan ratovati, izjavio je danas u parlamentu predsednik Srbije Aleksandar Vučić u odgovor na pitanja poslanika koji je smisao pregovora, te zapitao da li uopšte imamo alternativu pregovorima.

-Moje pitanje je – šta je alternativa, ako nemamo pregovore, šta radimo onda? Pa je' l mislite da je neko želeo da se povuče- poručio je Vučić.

Kako je rekao, sa bilo kim da se ratuje, stvari moraju da se završe pregovorima i razgovorima.

Predsednik je naglasio da je pregovaranje suština posla predstavnika države, a sve kako ne bi došlo do sukoba.

-Mnogi koji su se zaklinjali u to da je Kosovo srce Srbije doprineli su tome da Kosovo u dobrom svom delu i de fakto ne bude pod kontrolom Srbije- naveo je Vučić.

Apelovao je na obične ljude da razumeju, pošto smo u izbornoj godini, da je politika veština mogućeg, a ne nemogućeg i ponovio da neće obećavati građanima stvari koje su nemoguće.

-Prebacuje nam se da želimo da predamo Kosovo. Pa, to se desilo za vreme njihove vlasti, 2008. godine i kada smo poraženi 1999. od velike NATO sile. Zar mislite da može posle toga da se ne plati cena, a evidentno je bilo da smo izgubili u tom sukobu? Kako mislite da je moguće da sve ostane isto i da se ništa nije promenilo- zapitao je Vučić.

Podseća da je on prvi uveo obeležavanje godišnjice NATO agresije i nazivanje toga agresijom umesto NATO bombardovanjem i NATO kampanjom.

-Molim vas za malo više realnosti. Neće prestati ni na Srbiju niti na Republiku Srpsku. Izbor je samo da li da se borimo ili da odustanemo od svega- rekao je Vučić na šta mu je lider radikala Vojislav Šešelj dobacio da treba da izaberemo odustajanje od EU.

Vučić je na to zapitao, ako pričamo bez emocija, da li stvarno neko misli da je odustajanje Srbije od EU moguće i da li neko misli da bi imali kao zemlja 3,5 milijardi evra stranih investicija godišnje da nismo na evropskom putu.

Dodao je da mu nisu uvek prijatni razgovori sa predstavnicima EU zbog njihovog licemerja po pitanju KiM, ali da je za Srbiju važan evropski put ako hoćemo da imamo jaču ekonomiju.

Kazao je da dva velika njihova investitora 2017. nisu namerno htela učestvuju u kupovini naših obaveznica i da smo jedva izbegli krizu, samo zahvaljujući stabilnosti srpskih finansija.

Predsednik je istakao da moramo da budemo racionalni i da građani treba da razumeju da Srbija ide po tankoj žici i da je to možda jedini način da opstane kao zemlja.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter