Izvor:
04.02.2019 u 12:16
0

Vučić: Nastavićemo da budemo konstruktivan partner RS S!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je generalnu sekretarku Regionalnog saveta za saradnju (RS S) Majlindu Bregu i tom prilikom istakao da će Srbija nastaviti da bude konstruktivan partner RS S, jer i kroz rad Saveta želi da doprinosi jačanju saradnje u regionu i njegovom napretku.

Bregu je dužnost preuzela 1. januara, a Vučić joj je poželeo mnogo uspeha u radu.

On je istakao značaj Višegodišnjeg akcionog plana za Regionalni ekonomski prostor, koji je u fokusu aktivnosti RŠ, uz podršku Evropske komisije, jer bi stvaranje velikog regionalnog tržišta pružilo mnogo veće šanse za napredak svih na Zapadnom Balkanu.

Predsednik Vučić je pozvao RŠ da svojim radom utiče na poštovanje zaključenih sporazuma i dogovorenih okvira regionalne saradnje od strane svih učesnica.

On je takođe rekao da očekujemo nastavak angažmana RŠ na implementaciji dogovora o regionalnim infrastrukturnim projektima u saobraćaju, energetici i informacionim tehnologijama.

Sagovornici su razgovarali o konkretnim predlozima za veću mobilnost i povezivanje u regionu, kroz ukidanje rominga i priznavanje diploma.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter