Izvor:
09.06.2017 u 18:25
0

VUČIĆ O PRIVREDNOJ SARADNJI SA KAZAHSTANOM: Ima zainteresovanih za Petrohemiju!

Jedna kazahstanska petrohemijska kompanija zainteresovana je za Petrohemiju, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Astani, te istakao da postoji i mogućnost saradnje u namenskoj industriji.

Vučić u Kazahstanu boravi kao specijalni gost predsednika Nursultana Nazarbajeva na otvaranju izložbe "Ekspo 2017", a ranije danas obišao je kompanije namenske industrije i razgovarao sa premijerom Bakitzanom Sagintajevim o saradnji u oblasti ekonomije, vojne industrije i tehnologije.

Svi dosadašnji razgovori, i za sutra planiran sastanak sa predsednikom Kazahstana, usmereni su, istakao je Vučić, ka daljem poboljšanju ekonomske saradnje dve zemlje.

On je, posle razgovora sa premijerom i predsednikom Senata parlamenta Kazahstana, u izjavi novinarima naveo da je sa sagovornicima razmotrio sve što je u prethodnih šest meseci ostvareno, podsećajući da su prve kazahstanske kompanije učestvovale u privatizaciji određenih srpskih preduzeća.

Ukazao je da je kazahstanska kompanija kupila preduzeće ZGLOB, koja se bavi održavanjem železničkih pruga.

– Petrohemijska kompanija iz Kazahstana zainteresvana je za Petrohemiju. To je veoma značajno za nas, pošto se mučimo sa hemijskim kompleksom. Jedino rešenje je da pronađemo one koji bi učestvovali u privatizaciji i preuzeli hemijski kompleks, a imaju izvore gasa i nafte koji su jeftiniji. Oni koji mogu da nabave primarni benzin i gas po nižim cenama neuporedivo lakše mogu da upravljaju hemijskim kompleksom nego mi u budućnosti – objasnio je Vučić.

On je kazao da danas Petrohemija ima 60 miliona evra na računu i da nema problema, sa ovakvom cenom nafte, ali bi jednog dana, kada skoči cena nafte, ponovo država morala da je izdržava, te je zbog toga važno da se u ovom trenutku rešava problem.

Izvor: Tanjug

Foto: Twitter/allnews24eu

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter