Izvor: Happy BSC
02.11.2021 u 11:03
0

Vučić održao govor na Samitu o klimatskim promenama – COP26: AKO OVU TRKU IZGUBIMO, ZA NAŠU DECU NEĆE OSTATI NIŠTA! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na Samitu o klimatskim promenama – COP26  u Glazgovu. 

Vučić je rekao da je privilegovan što predstavlja Srbiju na samitu i zahvalio se premijeru Velike Britanije Borisu Džonsonu.

On je napomenuo da „veruje da je ovo velika prilika za Srbiju da da svoj doprinos“.

– Verujemo da je ovo velika prilika za Srbiju i sprovođenje Pariskog sporazuma – ocenio je.

Predsednik je poručio da i dalje čvrsto veruje da je ovo prilika da se Srbija prilagodi i smanji efekat staklene bašte.

On je najavio dodatna ulaganja u obnovljive izvore energije i unapređenje cirkularne ekonomije

– Naš zeleni plan je u velikoj meri povezan sa ekonomskom stabilnošću zemlje.  Do 2050. godine želimo i mi da prilagodimo nove industrije da bi smanjili efekat staklene bašte.

Vučić je istakao „da svi znamo koji je krajnji cilj“.

– Znamo šta su naši ciljevi, ali za neke su oni velika bajka i na tome moramo da radimo. Mramo mnogo da radimo, da budemo 100 posto posvećeni i iskreni. LJudi zavise od primene ovih planova. Veliki Šekspir je rekao da treba pisati za one koji hoće da slušaju, a ako ovu trku izgubimo, neće ostati ništa za našu decu.

– Svi smo se složili da buduće generacije ne treba da ponavljaju greške naših predaka na jedinoj planeti koju imamo. Moram da pohvalim da smo mi jedni od retkih predstavnika Istočne evropske grupe. Ovo je sjajna prilika za Srbiju za finalizaciju pariskog dogovora – napomenuo je predsednik Srbije u svom govoru.

Govorio je i o nuklearnim elektranama, o kojima se sve češće priča proteklih dana, upitajući kako ćemo se postaviti prema tome – da li ćemo gasiti nuklearke ili ćemo graditi nove.

On će, između ostalog, prisustvovati događaju povodom pokretanja inicijative o globalnom smanjenju metana, koji organizuju predsednik SAD Džozef Bajden i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

IZNENAĐENJE NA SAMITU:

Veliko iznenađenje na Sednici dogodilo se kada je predsedavajuća, najavljujući predsednika, rekla: „Veliko mi je zadovoljstvo da najavim mog predsednika Aleksandra Vučića!“

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter