Izvor:
31.05.2017 u 17:20
0

VUČIĆ POLOŽIO ZAKLETVU: Srbija dobila novog predsednika!

Aleksandar Vučić položio je danas zakletvu i time preuzeo dućnost predsednika Srbije u narednih pet godina.

Srbija je tako dobila novog predsednika, a svečanosti polaganja zakletve prisustvuje odlazeći predsednik Tomislav Nikolić, bivši predsednici Milan Milutinović i Zoran Lilić, predsednik RS Milorad Dodik, patrijarh SPC Irinej, kao i predstavnici Vlade Srbije i diplomatskog kora.

Nekoliko minuta trajao je aplauz u skupštinskoj sali nakon što je predsednica parlamenta Maja Gojković pročitala izveštaj o sprovedenim predsedničkim izborima na kojima je Vučić pobedio u prvom krugu.

Vučić je zakletvu položio nad Ustavom, čiji je poseban primerak napravljen za ovu priliku, a ispod Ustava Srbije na govornici u parlamentu nalazi se i verna replika Miroslavljevog jevanđelja.

Vučić je zakletvu položio držeći desnu ruku na Ustavu Srbije, koji mu je dala predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić.

Tekst zakletve glasi: "Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiji kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti".

Ispred zgrade parlamenta okupilo se više hiljada pristalica SNS koje daju podršku Vučića prilikom preuzimanja nove dužnosti.

"Ne gledajte unazad, već unapred, u zemlju svoje dece, a ne u zemlju svojih dedova", rekao je Vučić koji je na predsedničkim izborima 2. aprila odneo ubedljivu pobedu od oko 56 odsto glasova.

"Ponosan sam na sve rezultate koje smo zajedno postigli, na svaki kilometar puta, na stotine mostova koje smo izgradili, na hiljade radnih mesta koje smo otvorili. I još mnogo posla je pred nama, što moramo zajedno da uradimo", rekao je Vučić.

Vučić je građanima poručio da ne gledaju unazad, već unapred, u zemlju svoje dece, a ne u zemlju svojih dedova.

"Ponosan sam na sve rezultate koje smo zajedno postigli, na svaki kilometar puta, na stotine mostova koje smo izgradili, na hiljade radnih mesta koje smo otvorili. I još mnogo posla je pred nama, što moramo zajedno da uradimo", rekao je Vučić.

"Lao ce je rekao da ljubav koju vam neko pruža, daje vam snagu, a hrabrost vam uliva ljubav koju vi prema nekome ili nečemu osećate. Ja sam veoma hrabar čovek jer mnogo volim vas i najviše na svetu volim Srbiju", rekao je Vučić. Hvala vam za ljubav i podršku, za glasove koje ste nam dali, poručio je VUčić i podsetio da smo zemlju podigli s kolena, a da ćemo dan za danom osećati boljitak.

"Živećete bolje, ne gledajte u zemlju dedova nego u zemlju svoje dece", poručio je i dodao da je ponosan na sve rezultate koji su u prethodnom periodu postignuti.

Građani su ga i dočekali i ispratili aplauzom i povicima podrške.

Happytv/Tanjug/Blic
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter