Izvor:
10.06.2019 u 13:09
0

VUČIĆ PONUDIO SALU PREDSEDNIŠTVA ZA PANELE!

Predsednik Aleksandar Vučić ponudio je salu Predsedništva Srbije za održavanje svih panela i događaja koje drugi domaćini ili lokalne samouprave otkazuju.

Odgovarajući na konstataciju Naima Lea Beširija iz Instituta za evropske poslove, koji je rekao da javni prostor u vlasništvu lokalnih samouprava često biva zatvoren za političke diskusije, rekao da može da im ponudi centralnu salu u Predsedništvu.

– Nisam vlasnik hotela ili menadžer, pa da vam zakazujem ili otkazujem bilo šta, ali svaki put kad hoćete u Beogradu da održite događaj, a neko vam otkaže, dođite u zgradu Predsedništva i održite ga. Nemojte da zovete samo one koji su na Interpolovoj poternici, a ostale možete. I pričajte u centralnoj sali Predsedništva šta hoćete i koliko hoćete. Mislim da je to fer i pošteno – rekao je Vučić.

Predstavnik Instituta za evropske poslove rekao je da u Srbiji nema mnogo prilika za otvoreni dijalog, te da je javni prostor u vlasništvu lokalnih samouprava često biva zatvoren za političke diskusije, koje uključuju i temu Kosova.

On je naveo da se institutu više puta dogodilo da moraju da otkažu diskusije o raznim temama, jer se desi da im pozorište ili hotel otkažu gostoprimstvo zbog, kako je naveo, teme ili sagovornika.

Vučić je ocenio i da to nema veze sa slobodnom izražavanja, jer je diskusija mogla da se održi na nekom drugom mestu, ali da je "sramota za nas".

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter