Izvor:
24.10.2019 u 09:07
0

VUČIĆ PRIMIO PISMA: Imenovanje Eugena za ambasadora Kraljevine Norveške! (FOTO)

Predsednik Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma kojima kralj Harald Peti imenuje Jerna Eugena Jelstada za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Kraljevine Norveške, a on je u razgovoru preneo da je za Norvešku važna stabilnost regiona i Evrope.

Predsednik Vučić je, uz dobrodošlicu, izrazio uverenje da će sa ambasadorom Jelstadom imati uspešnu saradnju na daljem razvoju odnosa između Srbije i Norveške.

Dvojica sagovornika su konstatovali da bilateralne odnose karakteriše razvijen politički dijalog i velike mogućnosti za razvoj ekonomske saradnje, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Vučić je zahvalio na podršci Norveške evropskom putu Srbije, kao i na donacijama i razvojnoj pomoći i izrazio interes za saradnju u novim projektima, poput programa za mlade preduzetnike, koji pomažu ekonomskom rastu i izgradnji preduzetničkog duha.

Ambasador Jelstad je u razgovoru preneo da je za Norvešku važna stabilnost našeg regiona i Evrope i, s tim u vezi, rekao da je impresioniran regionalnim inicijativama predsednika Vučića, posebno poslednjom o slobodnom kretanju ljudi, usluga, robe i kapitala na Zapadnom Balkanu.

S obzirom na to da je za Srbiju jedan od ključnih prioriteta afirmacija regionalne saradnje i jače ekonomsko povezivanje u regionu, predsednik Vučić se interesovao za iskustva Nordijskog saveta, kao jedinstvenog primera jake regionalne saradnje.

Dvojica sagovornika su razgovarali o regionalnoj situaciji, posebno o dijalogu Beograda i Prištini.

Izvor: Tanjug
Foto:
Twitter/sns_srbija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter