Izvor: TANJUG
29.06.2022 u 21:02
0

VUČIĆ SE OBRAĆA: Molim Kurtijeve “dirigente” da malo smanje bahatost (FOTO)

Jasno da nema dijaloga, niti razgovora, ni bilo čega, biće samo problema, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle novih poteza Prištine, i razgovora sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom, dodajući da će Srbija, kao i uvek, nastojati da sačuva mir, ali da je očigledno da neki drugi to ne žele.

– Ne samo da ga ne žele Albanci sa Kosova, nego i njihovi mentori. Oni kažu – Kosovo je za nas nezavisna država. Stvarno? Gde to piše? U kom aktu Ujedinjenih nacija, pošto se pozivate na poredak UN? – upitao je Vučić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

VUČIĆ PORUČUJE PRIŠTINI: Tri puta razmislite do 30. septembra! (FOTO)

On je upitao i zašto onda uopšte Beograd i Priština vode dijalog, zašto razgovaraju:

– Što ga onda ne ukinete i sprovedete teror do kraja, i završite svoj posao?

Zapitao je i koja je tu razlika između separatizma i prava na samoopredeljenje, primetivši da kada Albanci, ili drugi, nešto traže – onda je to samoopredeljenje, koje se slavi kao demokratsko pravo, a kada Srbi nešto traže, onda je to separatizam i ugrožavanje mira.

– Verujem da ću sada da slušam sve ove koji su se bunika najeli, da lupetaju kako sve radim po ruskom nalogu… Prekinite sa glupostima, 130 dana slušam kako ćemo napasti Kosovo, BiH, Crnu Goru, ovog ili onog i niko ne kaže izvini – rekao je Vučić i dodao da je, sa druge strane, Priština može da donosi jednostrane odluke i rade šta hoće…

Suština je, poručuje, u tome da Zapad sebi dozvoljava da može sve što im padne na pamet, da je za njih sve na pravu zasnovano, što oni kažu, makar nemalo veze sa pravom, a sa pravdom još manje, dok je sve što drugi kažu – suprotstavljanje demorkatskim vrednostima.

– Da li mislite da brinem kako ćete da reagujete… Sram vas bilo za sve što radite, izazivate krizu za krizom ovde… Svaki put kad pomislim da je kraj pokušajima, mislite – guraćemo još korak dalje, jer Srbima je stalo da čuvaju mir, ekonomski napreda, po ćemo da guramo malo preko ivice – rekao je Vučić.

Ali, ne može više, nemamo kud više, poručio je predsednik Srbije.

Dodao je da će biti interesantno i leto i jesen.

– Ja ih molim, ne molim ovoga, da li je lud, ili ne, to me ne zanima, inetersuje me to koliko mu diriguju. Ne interesuje mene on, dirigenti me zanimaju i molim ih da svoju bahatost i aroganciju malo spuste, da poštuju prava onih koje su već ubijali i da im ne pada na pamet da to ponavljaju. A, mi, bukvalno, nemamo više kud – poručio je Vučić.

Dodao je da se 10 godina bori za kompromisno rešenje, 10 godina oni hoće ponižnje Srbije, da pristanemo na ono što su oni već odlučili.

– Niko ništa ne nudi, samo gledaju kako da nas unize do kraja, ostave bez ičega i kako da nam proteraju narod – rekao je Vučić i dodao da traže među Srbima, plaćaju, one koji će na KiM da idu protiv Srbije.

Kaže, nađu pojedince, ali ih svi ostali prezru.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter