Izvor:
28.05.2019 u 11:45
0

VUČIĆ: Srbe vezivali kao zveri!

Predsednik Aleksandar Vučic poručio je da je cilj današnjih hapšenja Srba na severu KiM da im se utera strah u kosti, jer je jedini cilj Prištine da zauzme sever, a da će reakcija Beograda biti planirana, ozbiljna i nimalo nemoćna.

Kako je rekao, prilikom hapšenja, Srbe i Bošnjake su „vezivali kao zveri", dok su Albanci, koji su uhapšeni, dobili poziv da se jave u stanicu.

– To je slika i prilika onih koji su nam se postavljali i kao posrednici u razgovorima. Nikakvu odgovornost ne osećam zato što EU nije želela da sprovede u delo ono za šta je bila garant – rekao je Vučić u Skupštini Srbije.

– Da vi znate kako su ''gluvi telefoni'' kada nešto treba da se učini za Srbe. Kada mi zadržimo na granici nekog od srpskih ''slugu'' na 15 minuta, pa 50 njih zove istog sekunda. Evo, odmah da ih obavestim, pošto mnogi od njih, birokrata raznih, neće imati priliku da me čuju telefonom – menjam telefon i biće isključen za njih u svakom od sličnih slucajeva – rekao je Vučić.

Podsetio je da je na hapšenje već upozorio, jer je imao obaveštajne informacije i izašao javno sa njima u pokušaju da zaštiti ljude i pozvao predstavnike EU i međunarodne zajednice da reaguju, da se to ne desi.

– Namerno nisu to uradili, namerno su čekali, jer mi ovde govorimo o kompromisu i o miru, ne bi li pokušali da izazovu našu ishitrenu i nervoznu reakciju. A, naša reakcija će biti planirana, ozbiljna i odgovorna i nimalo nemoćna – istakao je predsednik.

Nalazimo se, kaže, u veoma teškoj poziciji, sa malo naše krivice danas, ali sa delom naše krivice u prošlosti, ali i to da danas ima mnogo više krivice onih koji su mislili da bacanjem Srbije na kolena mogu da ispune svoje geopolitičke interese i misle da su u tome potpuno uspeli.

Poručio je da je 25 ljudi uhapšeno ne zbog kriminala i korupcije, već da bi se uterao strah u kosti, jer je jedini cilj i želja Prištine da zauzme sever Kosova.

Predsednik se zahvalio srpskom narodu, pre svega u Zubinom Potoku, koji se, kaže, goloruk suprotstavio do zuba naoružanim specijalcima.

Dodao je da će se o tome govoriti u Srbiji i da to neće ostati nezbeleženo.

– I ne moraju da brinu, jer kao što sam već i rekao, čuvaćemo mir i stabilnost, a budu li nas primorali da zaštitimo Srbe – sve što imam da kažemm za razliku od prethodnih decenija, Srbija će pobediti – zaključio je Vučić.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter