Izvor:
09.04.2019 u 10:19
0

VUČIĆ: Srbija poštuje teritorijalni integritet svih država u regionu i nema pretenzija ni prema jednoj teritoriji, očekujemo da se i druge zemlje tako ponašaju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da Srbija poštuje teritorijalni integritet svih država u regionu i nema pretenzija ni prema jednoj teritoriji, da očekuje da se i druge zemlje tako ponašaju, te ukazao da greše oni političari koji misle da se teritorijalni integritet Srbije može narušiti i da je moguće da samo Srbija bude oštećena.

Na pitanje kako komentariše izjavu Milorada Dodika o prekrajanju granica, uz opasku novinara u Mostaru da "podržava Dodikove stavove", Vučić mu je odgovorio da ne bi trebalo da iznosi konstatacije o tome da li on nekoga podržava ili ne.

Ako me pitate šta Srbija misli o promeni granica na Balkanu, smatramo da je veoma važno da svi poštuju teritorijalni integritet Srbije i Srbija poštuje teritorijalni intergritet svih ostalih. Tako je bilo i nadam se da će tako i ostati – rekao je Vučić.

On je dodao da smatra nedoličnim izjave pojedinih političara i iz Bosne i Hercegovine koji su rušili teritorijalni integritet Srbije u uverenju da je moguće da samo Srbija bude oštećena.

Smatram da je to loša poruka i da niko ni na koji način ne treba da krši bilo čiji teritorijlani integritet – istakao je Vučić.

On je dodao da Srbija nema nikakve pretenzije prema Crnoj Gori, BiH, Hrvatskoj, Makedoniji.

Kad je reč o saradnji sa Miloradom Dodikom, sada predsedavajućim Predsedništvu BiH, a ranije predsendikom Republike Srpske, Vučić je rekao da je ta saradnja u interesu RS, BiH i Srbije i da veruje da u budućnosti može da bude još bolja.

Mislim da niko nije imao problema zbog dobre saradnje sa Srbijom, naprotiv – rekao je Vučić.

Govoreći o granici sa BiH, Vučić je podsetio da su u Sarajevu svojevremeno dogovoreni principi na kojima bi trebalo da se reši spornih tri odsto granice, što je veoma važno i za BiH i za Srbiju, ali da ipak nije postignut dogovor.

Tamo je bio Čović, tada je bio i Ivanić i obojica mogu da potvrde da sam uradio sve što smo se dogovorili, od A do Š, ali to nije bilo dovoljno jer je došlo do neke promene stava – rekao je Vučić i dodao da mora još da se radi na tome kako bi se došlo do rešenja.

Na pitanje novinara zašto se njegov predstavnik nije pojavio na potpisivanju protokola o tromeđi između Srbije, BiH i Crne Gore, Vučić je odgovorio da se verovatno radilo o spornih tri odsto granice i dodao:

Kako da se pojavi ako nismo dogovorili tih tri odsto. –

Na konstataciju novinara da ipak nije reč o tom delu granice, Vučić je rekao da onda ne zna o čemu se radi.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter