Izvor:
23.08.2018 u 11:54
0

VUČIĆ U ZRENJANINU NA POTPISIVANJU SPORAZUMA: Hoćemo da vratimo, život, nadu, da Banat bude bogat!

Vraćamo žiovot i nadu Banatu, da bude bogat, da Srbija dalje napreduje, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić po potpisivanju sporazuma o izgradnji kineske kompanije za proizvodnju guma u Zrenjaninu.

Vučić je izrazio veliko zadovoljstvo dolaskom kineskog investitora i istakao da će, ako za 25 dana u Kini potpiše i ugovor o toj investiciji sa predsednikom Kine Si Ðipingom, Zrenjanin ali i ceo Banat moći da se raduju. On je u Zrenjaninu prisustvovao ceremoniji potpisivanja sporazuma za izgradnju fabrike guma kineske kompanije, koja će uložiti 950 miliona dolara, a proizvodiće više od 13 miliona guma godišnje.

Predsednik je podsetio da su u trci za kinesku investiciju bile i Poljska i Češka, ali da je na kraju Srbija uspela da privuče kineskog investitora.

– Borili smo se iz dana u dan. Rekao sam da će imati najpovoljnije uslove i da dođu u srednji Banat. Hoćemo da vratimo, život, nadu, da Banat bude bogat – rekao je Vučić.

On je naglasio da će sa tom kompanijom doći i veliki broj dobavljača, kompanija koje sarađuju sa "Shandong Linglong-om", a jedna od njih je kompanija koja se bavi proizvodnjom cinka, čiji predstavnik je takođe prisustvovao danas potpisivanju sporazuma za fabriku guma.

– Izabrali su lokaciju ovde u Zrenjaninu, pa će oni u Zrenjaninu još 500 ljudi da zaposle – rekao je predsednik i ukazao da je reč o kompaniji koja drži 20 odsto svetske proizvodnje cinka.

Osim njih stiže i najveća građevinska kompanija u Kini, neki misle i u svetu, koja ima profit od 160 milijardi, što je četiri puta više od BDP Srbije, čiji predstavnik takođe boravi u Zrenjaninu.

– Još mi je gospodin Vang obećao da još najmanje tri kompanije dolaze u Srbiju – zaključio je predsednik.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter