Izvor: INFORMER
09.06.2024 u 11:34
0

VUČIĆ UPOZORAVA DA JE ZAPAD POTCENIO PUTINA I DA ĆE BITI POSLEDICA! Postoji razlog zbog kojeg kažem da smo bliži velikoj katastrofi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao je veliki intervju za prestižni švajcarski list Veltvohe, a na pitanje koliko je zabirunut za eskalaciju situacije u Ukrajini, rekao da je njegov pristup po tom pitanju drugačiji, jer bi želeo da vidi mir, a većina drugih - pobedu jedne ili druge strane.

Kada želite mir, onda možete lako sagledati probleme sa kojima se suočavamo. Kada imate narativ i retoriku koja pogoršava situaciju svakog dana, onda je sve drugačije… Ako velike sile ne urade ništa u kratkom vremenskom roku, uveren sam da smo pred pravom katastrofom“, upozorio je Vučić.

 

VUČIĆ TRAŽI KOMPROMISNO REŠENJE ZA KIM: A ne rešenje koje ide u korist Albancima!

 

U vezi sa odobrenjem zapadnih zemalja Ukrajini da koristi njihovo naoružanje za napade na rusku teritoriju, upitan gde su Putinove „crvene linije“, kaže da je uvek oprezan u proceni daljih koraka predsednika Rusije, jer „ne vidi kroz njegove oči“, ail veruje da će ta odluka samo doprineti daljem pogoršanju situacije.

Na tvrdnje zapadnih lidera da je Putin imperijalistički diktator, koji će posle Ukrajine napasti i druge zemlje, te da je to razlog za rat, kaže da drugačije na to gleda:

„Mi osuđujemo napad na Ukrajinu. Ali, kompleksnije je i komplikovanije, ako želite da pravite te jednačine – šta ste radili sa Srbijom 1999. i 2008? Nema odgovora. Putin sada u svojim izjavama koristi presedan Kosova. Nije bilo odgovora na to. Jedini odgovor od Merkelove je da se dogodilo krvoproliće osam godina na Kosovu. To nije baš tačno, ali na kraju je Putin rekao da se to isto desilo i u Donbasu“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter