Izvor:
28.05.2019 u 11:21
0

VUČIĆ: Vučić:Nakon upozorenja zapadnih sila NJSO se povlače!

Predsednik Srbije Aleksansdar Vučić rekao je da se pripadinici NJSO (bivši ROSU) povlače sa Severa Kosova nakon upozorenja zapadnih sila da su u Zubinom Potoku prekoračili dozvoljenu upotrebu sile.

– Prema informacijama koje imamo, samo još četiri vozila NJSO nalaze se na Severu Kosova i oni se povlače. To je dobra vest za očuvanje mira i stabilnosti i za naše građane KIM – rekao je predsednik u Skupštini Srbije oko 13.00 sati.

– Što se tiče zapadnih sila, one nisu javno izašle sa stavom, ali su njima rekli da je ono što je bilo u Zubinom Potoku bilo prekoračenje dozvoljene upotrebe sile i da je važno da se brzo povuku. Pretpostavljam da je to ključna stvar zbog koje su se tako brzo povukli – preneo je Vučić.

On je napomenuo da je plan kosovskih snaga bio hapšenje 26 lica, a da je njih 19 sa severa Kosova je privedeno u južni deo Kosovske Mitrovce.

Vučić smatra da će provokacije će nastavljene.

– Hašim Tači je rekao da zna da ne sme na Kosovo jer ga tu čeka NATO i ja to znam, i znam koliko je teška situacija za nas. I veoma sam srećan kad je Tači miran i siguran da sve dobro zna i da sve dobro rauzme – rekao je Vucicć.

On je poručio da će Srbija gledati da sačuva mir, izrazivši zahvalanost sprskom narodu za "hrabrost i junaštvo i što su još jednaput uspeli da sačuvaju sprska ognjišta i pokazali kako goloruki umeju da čuvaju svoje kuće i porodice".

Vucić je podsetio da Srbija nije reagovala na učešće predstavnika kosovskih trupa na vežbi u Hrvataskoj.

– Ne zato što nismo mogli, to je strašna provokacija, to se ne radi. Namerno sam želeo da prećutimo da bismo pokazali da ne moramo da reagujemo u svakom trenutku. A oni koji su to uradili – uradili su to samo da bi videli našu ishitrenu reakciju i ama baš ništa više – smatra predsednik.

On je poručio da će Srbija da radio svoj posao u skladu sa međunarodnim javnim pravom uvek.

– Daćemo sve od sebe da obezbedimo ekonomski i socijalni napredak Srbije – zakljucico je.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter