Izvor: Happy BSC
28.07.2022 u 08:50
0

VUČIĆEVIH DESET GODINA RADA NA PREPORODU I PROCVATU SRBIJE! „Ponosan sam na velike rezultate, Srbija je zemlja uspeha!“

– Srbija se za 10 godina modernizovala, promenila, shvatila da može da bude zemlja uspeha, a ne propasti i pada – poručio je predsednik Aleksandar Vučić i dodao da je svih tih godina u zemlji vladao mir, uz ekonomski napredak. 

PRVA VLADA SNS FORMIRANA PRE 10 GODINA: Dačić ocenjuje da je došlo do istorijskih promena (FOTO)

Pre tačno 10 godina formirana je prva vlada SNS, SPS i njihovih koalicionih partnera, a Aleksandar Vučić postao je prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane. 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rođen je 5. marta 1970. godine u Beogradu. Završio je Zemunsku gimnaziju 1988. godine, dok je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu diplomirao 1994. godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Vučić je političku karijeru započeo u Srpskoj radikalnoj stranci 1993. godine, kada je izabran je za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Za generalnog sekretara Srpske radikalne stranke izabran je 1994. godine gde se zadržao do 2008. godine.

Za ministra informisanja u Vladi nacionalnog jedinstva imenovan je 1998. godine. Bio je poslanik u Saveznoj skupštini SRJ u tri mandata – u Veću republika od februara 1998. i od maja 2000. godine, a od 24. septembra 2000. godine izabran je za poslanika na saveznim izborima.

SNS je zvanično osnovana 21. oktobra 2008. godine. Na osnivačkoj skupštini Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izabran je za predsednika, a Aleksandar Vučić za zamenika predsednika.

Posle ostavke Tomislava Nikolića Aleksandar Vučić je postao v.d. lidera 24. maja 2012. godine, dok je jednoglasno izabran za predsednika stranke na Drugom kongresu stranke koji je održan 29. septembra 2012. godine. 

Program SNS-a je orijentisan na promene i bolji život građana. 

Današnji predsednik države, a tadašnji zamenik predsednika SNS-a istakao je na prilikom osnivanja stranke da naprednjaci Srbiju vide kao razvojenu, modernu zemlju, koja će biti najjača zemlja i sila, prevashodno ekonomska u regionu. 

– Naša obaveza u narednom periodu je ne da pričamo – dobar nam je rezultat, imamo toliko i toliko poslanika. Jedini rezultat koji priznajem jeste pobeda. Moramo da pobeđujemo, ne zbog stranke, već zbog Srbije i budućnosti naše dece – istakao je tada Vučić. 

Obavljao je funkciju ministra odbrane od 27. jula 2012. godine do rekonstrukcije Vlade Republike Srbije 2. septembra 2013. godine.  

Aktivno je učestvovao u pregovorima Vlade Republike Srbije i privremenih institucija vlasti u Prištini pod pokroviteljstvom Evropske unije.  

Doprineo je tome da u aprilu 2013. godine dođe do potpisivanja Briselskog sporazuma, čime je po prvi put od 1999. godine stvorena realna osnova za to da srpski narod koji živi na Kosovu i Metohiji uspostavi institucije koje će biti priznate od međunarodne zajednice. 

Od septembra 2013. godine zadržava samo funkciju prvog potpredsednika Vlade zaduženog za borbu protiv korupcije i kriminala.  

Nakon pobede SNS na izborima održanim 16. marta 2014. godine izabran je za predsednika Vlade Srbije, koja je formirana 27. aprila 2014. godine. Funkciju premijera obavljao je do avgusta 2016. godine, kada je, nakon pobede SNS na izborima održanim 24. aprila 2016. godine, započeo novi mandat na mestu predsednika Vlade Srbije.  

Vlada koju je vodio Aleksandar Vučić postigla je istorijski uspeh provodeći najteže ekonomske reforme u savremenoj srpskoj istoriji. Privremeno smanjujući penzije i plate u javnom sektoru, Srbiju je spasao od bankrotstva, oporavio budžet i počeo da smanjuje javni dug Srbije.  

Nakon pobede na predsedničkim izborima održanim 2. aprila 2017. godine izabran je za predsednika Republike Srbije. 

2012. prosečna plata bila oko 330 evra, odnosno gotovo upola manja nego sada, dok je u protekloj dekadi Srbija izgradila više auto-puteva nego u prethodnih 50 godina i više bolnica nego u prethodnih 60 godina.  

Srbija danas više zarađuje na izvozu softvera nego u poljoprivredi, što svedoči o modernizaciji koja je sprovedena u tih 10 godina.  

Prema njegovim rečima, veoma je važno da se nastavi putem mira i stabilnosti, dalje modernizacije i industrijalizacije.  

– Uspeli samo sa Republikom Srpskom da krenemo u obeležavanje onoga čega su se drugi stideli. Od Jasenovca i žrtava Oluje. Ali i da ne krijemo da postoje mesta stradanja nekih drugih naroda za koja su odgovorni neki naši ljudi, jer to je jedini način da gradimo budućnost – rekao je on. 

Dovođenjem strateških partnera u velike privredne sisteme koji su bili na ivici opstanka, udahnut je novi život čitavim oblastima poput Smedereva ili Bora, čime je spasena egzistencija hiljada tamošnjih građana. Uprkos brojnim problemima, ostvareni su očigledno važni rezultati, u nekim domenima i zaista izuzetni. 

Osim fiskalne konsolidacije, dovođenja brojnih investitora s prevashodnim ciljem da se otvori i obezbedi što više radnih mesta za građane, izgrađen je niz infrastrukturnih i privrednih objekata. 

Posebnu pažnju posvetio je saobraćajnoj infrastrukturi sa ciljem umerežavanja čitave Srbije brzim putevima i prugama. 

O tome, između ostalog, svedoče autoput Miloš Veliki, završetak koridora 10 do makedonske i bugarske granice, brza pruga Beograd – Novi Sad… 

– Srbija se modernizovala, promenila, shvatila da može da bude zemlja uspeha, a ne propasti i pada – istakao je predsednik i dodao da su u pitanju veliki rezultati na koje je ponosan. 

Aleksandar Vučić je vratio Srbiju na međunarodnu pozornicu, a za ovih deset godina susreo se sa skoro svim vodećim svetskim liderima, na taj način sklapajući nova prijateljstva i obnavljajući stara i tradicionalna.  

– Većina će reći: ‘Dosta mi je tog arogantnog đubreta’, i ja nemam problem sa tim. Ali uvek se na kraju vidi da su ljudi srećni zbog rezultata koje smo napravili, i to se vidi na svim izborima – poručio je Vučić. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter