Izvor: tanjug, happy bsc
17.11.2021 u 14:22
0

ZAVRŠENA KOMEMORACIJA PREMINULOM MUAMERU ZUKORLIĆU U SKUPŠTINI SRBIJE: Obraćanje njegovog sina Usame Zukorlića!

Komemoracija preminulom potpredsedniku Narodne skupštine akademiku Muameru Zukorliću održava se danas u parlamentu.

Pre početka komemorativnog skupa, kojem prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, Zukorlićeva porodica, predstavnici Islamske zajednice,predstavnici stranaka, kao i predstavnici diplomatskog kora, Vučić se upisao u Knjigu žalosti koja je postavljena u holu skupštine.

Predviđeno je da se na komemoraciji obrate i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, kao i najstariji sin Usame Zukorlić.

PROČITAJTE JOŠSELAKOVIĆ: Članstvo Srbije u EU prioritet naše spoljne politike

Zukorlić je na parlamentarnim izborima 2016. godine izabran za narodnog poslanika u Skupštini Srbije i ostaće upamćen po tome što je o predlozima zakona i akata vrlo često govorio iz perspektive etike, morala i duhovnosti.

Bio je i predsednik Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i infotmatičko društvo.

U decembru 2017. godine, izabran je za predsednika Stranke pravde i pomirenja, a na parlamentarnim izborima 2020.godine ponovo je izabran za poslanika, a nakon toga i za potpredsednika parlamenta.

PROČITAJTE JOŠPoslanici danas o izboru predsednika sudova u više gradova u Srbiji

Nekadašnji muftija Islamske zajednice je iznenada preminuo 6. novembra 2021.godine u Novom Pazaru, a sahranjen je u rodnom selu Orlje kod Tutina.

Autor je pet knjiga i više desetina naučnih radova iz oblasti filozofije, epistemologije, kulturne istorije, islamskih nauka, prava i niza srodnih teoretskih disciplina.

Osnovnu školu završio je u rodnom mestu, a Medresu „Gazi Husrev-beg“ u Sarajevu. Studije filozofije šerijatskog prava je okončao na Islamskom univerzitetu u Alžiru, zvanje magistra stekao na Univerzitetu “El’Džinan” u Libanu, a doktorirao je na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.Bio je redovni član Bošnjačke akademije nauka i umetnosti (BANU).

Obraćanje Predsednika Srbije Aleksandra Vučića

– Muamer Zukorlić je zaslužio svoje mesto na onom svetu. Bio je veoma obrazovan, širio znanje i veru. Za njega vera nije bila nešto što nas deli. Podržavao je svaku ideju povezivanja, izgradnju puteva. 
–  Verovao je da imamo zadatke na ovom svetu čije nas ispunjavanje čini lepšim. posle njega svakako nam ostaje jedna velika praznina, ali i jedna pouka. Muamer Zukorlić je već danas na onom mestu na kome bi trebao da bude. Drago mi je što danas u Narodnoj skuštini držimo ovu komemoraciju da mne ostane zaboravljen- istakao je predsednik Republike Aleksandar Vučić.

Obraćanje Predsednika Skupštine Ivice Dačića

– Čovek sa vizijom društva. Cilj mu je bio da pomaže ljudima oko sebe. Iskoračio je iz svog životnog kruga i posvetio se politici u njenom najčistijem vidu i najplemenitijem.

– Tu smo da učinimo društvo boljim i pravednijim, a da mislimo na svakog građanina i njegovu porodicu. Prihvatio je tu odgovornost i kao vernik. Uložio je ogroman rad i trud. Mnogo je uradio za Bošnjake koje je štitio i voleo. U temelj našeg društva ugradio je u naš narod svest da se vrati poštovanje prema drugome i ljubav prema zemlji. 

– On je bio predsednik grupa za prijateljstvo mnogim državama. Na najlepši mogući način je govorio o Srbiji, čast nam je bio što smo ga poznavali.Ovom prilikom izjavljujem saučešće njegovoj porodici- izjavio je Ivica Dačić.

 Obraćanje sina Muamera Zukorlića Usame Zukurlića

– Život je posvetio služeći islamskoj zajednici. Sam narod sandžaka želi da ispuni muftijinu želju. Narod sandžaka ga je voleo, jer im je činio dobro. On je bio najbolji otac , suprug i deda. Voleo je nauku, podizao je škole. Od Novog Pazara je učionio naučni grad. Voleo je veru za nju je život dao. Bio je pravedan. Sa njim se nije sprijateljio samo ko ga nije upoznao- izjavio je Usame Zukorlić.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter