Izvor:
26.09.2019 u 11:32
0

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Infrastruktura ključ razvoja Srbije!

Infrastrukturni projekti u drumskom i železničkom saobraćaju, unapređenje poslovnog okruženja i pozicije Srbije na Duing biznis listi Svetske banke, ali i rodna ravnopravnost i socijalno uključivanje Roma i Romkinja u društvo bile su teme današnjeg sastanka potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović s novoimenovanom ambasadorkom Velike Britanije u Srbiji, Šanom Meklaud.

Mihajlović poželela je dobrodošlicu novoj britanskoj ambasadorki te istakla istakavši odličnu saradnju Ministarstva i ambasade.

Ona je prenela ambasadorki da Srbija pokreće novi investicioni ciklus i da se više od 80 odsto odnosi na kapitalne investicije u infrastrukturi.

– Naš strateški cilj je da budemo veza između Istoka i Zapada i da se povežemo sa regionom. Otuda krećemo u izgradnju nekoliko novih auto-puteva, od kojih je jedan i Moravski koridor, u kojem učestvuju najbolje finansijske organizacije, poput UK fonda. Investiramo mnogo i u železnički sektor, a uporedo radimo i na unapređenju poslovnog okruženja, u čemu nam vaša vlada mnogo pomaže – rekla je Mihajlovićeva.

Ambasadorka Velike Britanije istakla je da ima mnogo mogućnosti da se saradnja još dodatno ojača i unapredi i da će u svom mandatu biti tome posvećena.

– Oblasti koje vodite su od ključnog značaja za dalji privredni razvoj, stabilnost i budućnost Srbije i regiona. Raduje nas da možemo tome da doprinesemo, kako kada govorimo o Duing biznis listi, tako i u infrastrukturnim projektima čiji smo deo. Tu smo da vam i dal?e pružamo podršku i pomoć, pre svega kroz Fond dobre uprave Velike Britanije – rekla je Meklaudova.

Na sastanku je bilo reči i o unapređenju rodne ravnopravnosti, ali i položaja romske zajednice u Srbiji.

Ambasadorka je pohvalila postignute rezultate u oblasti unapređenja položaja žena u našoj zemlji, rekavši da će rado pružiti podršku projektima u ovoj oblasti. Fond za dobru upravu britanske vlade finansiraće projekat "Rodno odgovorno upravljanje", čiji je cilj unapređenje javnih politika i rodnih principa, kako bi promenili rodne stereotipe i poboljšali ekonomsku poziciju žena.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter