Izvor:
05.03.2019 u 11:27
0

ZORANA MIHAJLOVIĆ: ,,Važno je da institucije rade svoj posao i da imamo prevarante uhvaćene!“

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je danas da su nadležni organi dobro odreagovali i uhvatili prevarante zbog neregularnosti u izgradnji jeftinih stanova za pripadnike službi bezbednosti, kada je uhapšen i zamenik generalnog direktora CIP-a Vidosav Stevanović.

Mihajlović je, rekla da će ugovor i sve ostalo biti preispitano ako nadležne službe utvrde da je to potrebno, ali i da je sve to što se dogodilo bruka za Saobraćajni institut CIP.

– Ovo je velika i ozbiljna bruka za CIP i tu neke stvari moraju da se menjaju. Ali, šta god da se dešavalo odgovornost je individualna i kada je nešto dobro i kada je loše. Mnogi bi voleli da to sada tretiraju kao neko pravilo, ali ovo je incident. Imamo institucije koje su odreagovale odmah i hvala im na tome, nadam se da će tako biti i nastavljeno – navela je Mihajlović.

Ranije je objavljeno da su zbog sumnje da su počinili krivično delo trgovina uticajem, u vezi sa izgradnjom jeftinih stanova za pripadnike službi bezbednosti, uhapšeni zamenik generalnog direktora Instituta CIP V.S. i još četiri osobe.

Mediji su objavili da je zamenik direktora CIP-a uhapšen nakon što je pokušao da reketira privatno preduzeće tražeći 20.000 evra za učešće te firme u projektu izgradnje stanova u Vranju za bezbednosne službe.

– Važno je da institucije rade svoj posao i da imamo prevarante uhvaćene, to je najvažnije u bilo kom poslu – naglasila je Mihajlović.

Napomenula je da su firme u tom postupku dobile posao na javnom pozivu, a "ne tako što im je neko dao posao"

Istakla je i da je izvođač uvek direktno odgovoran svom partneru iz ugovora i da on zatim bira podizvođača.

Mihajlović je kazala da su od ove godine zbog toga uvedene male licence, pored velikih licenci za velike poslove, a sve kako bi se kontrolisali i podizvođači.

– Nijedna firma neće moći da radi, a da nema licencu Ministarstva, tzv. malu licencu, bilo da radi u visokogradnji i niskogradnji – poručila je Mihajlović.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter