Izvor: IN4S
12.05.2020 u 09:39
0

OVAKO SE BRANE SVETINJE! Beranci pregazili kordon policije (VIDEO)

Uoči današnjeg velikog praznika Svetog Vasilija Ostroškog, građani Berana i Andrijevice su masovno izašli na ulice, uzvikujući parole „Na damo svetinje!“ i „Ne damo sveštenike!“. U Beranama je organizovana i nepregledna kolona automobila koja je kružila gradskim ulicama, koju su neki nazvali i „Automobilska litija“.

DIGLI SE VASOJEVIĆI! Berane opet brani svetinje! (VIDEO)

Međutim, sinoć je u centru Berana zamalo došlo do incidenta između policije i okupljenih građana, saopšteno je na zvaničnoj fejsbuk stranici Radio Berana.

PROČITAJTE I OVO

DVA MESECA VANREDNOG STANJA OSTAVLJAJU POSLEDICE: Ljudi se plaše da izađu iz kuće

JEZIV POŽAR U RUSIJI: Najmanje petoro poginulo u bolnici u Sankt Peterburgu

OVAKO JE SRBIJA DOČEKALA KORONU Nestorović: Imali smo 6.000 testova i 9.000 zaštitnih odela

OVO SE PRVI PUT DEŠAVA U ISTORIJ: Banke pomažu teniserima, a način je veliko iznenađenje

DR NESTOROVIĆ DOBIO PONUDU ZA POSAO Neverovatno, ovo nude profesoru!

Policija se, naime, uputila prema okupljenim građanima koji nisu ustuknuli, uzvikujući pomenute parole. U trenutku kada se približavala veća grupa građana, policija se povukla na svoje standardno mjesto patroliranja.

U centru Berana večeras je umalo došlo do incidenta između grupe gradjana koji su uzvikivali „ne damo svetinje“, „ne damo sveštenike“ i policije. Grupa gradjana je najprije automobilima kružila po gradu sa sirenama, a onda su se parkirali u centru. Kada je policija reagovala i krenula prema njima, gradjani nisu ustuknuli već su stali i nastavili da skandirali. U trenutku kada su im se pridružili gradjani iz glavne ulice, policija se povukla na mjesto gdje uobičajeno patrolira. Policija je privela nekoliko mladića, dok su ostali nastavili da šetaju korzoom i skandiraju. Neki od gradjana koji su učestvovali u protestu kazali su da su to činili u znak podrške petorici sveštenika manastira Djurdjevi stupovi koji su zbog litije na Djurdjevdan privođeni u policiju i protiv kojih su podnesene krivične prijave. Njima je za 18. maj naloženo da se jave u Osnovno državno tužilaštvo.

Posted by Radio Berane-Zvanična strana on Понедељак, 11. мај 2020.

Policija je sinoć privela nekolicinu građana. Kako navodi Radio Berane, građani su se odlučili na ovaj korak u znak podrške petorici sveštenika Manastira Đurđevi Stupovi, koji su zbog Đurđevdanske litije privođeni na saslušanje.

GRAĐANI PODGORICE SINOĆ BRANILI SVETINJE! Šetnja „Tišina slobode“! (GALERIJA, VIDEO)

Protiv svih privedenih su podnesene krivične prijave i naloženo im je da se jave 18. maja u Osnovno državno tužilaštvo.


PET PRIČA MILOMIRA MARIĆA 

SI ĐI PING PODIGAO KINU NA NOGE: Za braću Srbe sve što treba!

DR NESTOROVIĆ DOBIO PONUDU ZA POSAO Neverovatno, ovo nude profesoru!

OVAKO JE SRBIJA DOČEKALA KORONU Nestorović: Imali smo 6.000 testova i 9.000 zaštitnih odela

UDAR NA MARIĆ! Ristić: Kod tebe gostuju samo pripadnici tajnih službi i organizacija

UŽIVO! „ĆIRILICA“ Bil Gejtsu je vakcina opsesija, na koroni je već zaradio 18 milijardi dolara!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter