Izvor: HappyBSC
14.05.2020 u 22:37
0

SVI NA ULICAMA: Ustala je Crna Gora, svetinja se branit mora… (GALERIJA + VIDEO)

Nakon hapšenja vladike Joanikija i sedam sveštenika Srpske pravoslavne crkve i prebijanja dečaka i devojčice koje se sinoć desilo narod u Crnoj Gori se naelektrisao i od mora, pa do Vasojevića svi su ustali na noge. 

NAJVAŽNIJE VESTI

NOVAK SE OGLASIO POSLE DOGAĐAJA U CRNOJ GORI Hvala našem Čudotvorcu Vasiliju Ostroškom! (FOTO)

SKANDALČINA! Na našem mrtvom dr Lazi hoće da zarade, sledi prijava! (FOTO)

NOVO OTKRIĆE! LEKARI U PANICI! Pojavile se mistične post-korona posledice na bebama (FOTO)

KRVNIČKI! I NEBO PLAČE NAD NIKŠIĆEM Devojčica (16) htela da pomogne bratu pa ih policija brutalno pretukla (GALERIJA, VIDEO)

DA SE NAJAŽIŠ Albanci u uniformi MUP tukli Pljevljake, pogledajte odgovor okupljenih (VIDEO)

Demonstracije se večeras događaju u svim gradovima Crne Gore, a   ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, gde je rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović odslužio večernju službu sa molebanom, poručio je  da „ukoliko sutra ne puste episkopa Joanikija, neka nas sve hapse“.

CRNA GORA PONOVO NA NOGAMA Beranci krenuli ka Đurđevim stupovima! (VIDEO)

– Mi se gnušamo, preziremo način na koji su uhapšeni Joanikije i sveštenici u Nikšiću i način na koji danas premijer ne govori istinu kad je u pitanju čitav ovaj događaj. U danima kad prolazi epidemija i nema više zaraženih, sad su došli da optuže ljude sabrane da ćemo mi izazvati epidemiju – kazao je Perović.



On je potom pozvao vernike da se mirno raziđu.

– Sad pošto smo se Bogu pomolili i vidim da svi delite ove reči, molim vas da se raziđemo, to je najpametnije. Da ne učinimo ništa što bi sprečilo Joanikija i sedam sveštenika da proslave Boga. Čekamo sutrašnji dan da vidimo šta će da se desi, veliki su pritisci iz međunarodnih centara. Obratili smo se sa zahtevom da ih sutra ujutru puste, ako tako ne bude eto nas opet na ovome mjestu. Sutra kad nas vide neka hapse jednog po jednog – rekao je Perović.

Mandić: Ako Joanikija pošaljete u Spuž spremite uniforme

Mitropolit Amfilohije je, podsetio je o. Perović, rekao da prvo uhapse njega.

– Nećemo dati da njega hapse prije nego nas sve uhapse – istakao je o. Perović.

AMFILOHIJE SE OGLASIO: Ako neko treba da odgovora i bude uhapšen onda sam to – JA!

Nikšić

Nakon molebna održanog u Sabornoj crkvi Svetog Vasilija Ostroškog, Nikšićani su se „preselili“ ispred Centra bezbednosti, i pokazali da se neće pomiriti sa hapšenjem vladike Joanikija i sveštenika.

DA SE NAJAŽIŠ Albanci u uniformi MUP tukli Pljevljake, pogledajte odgovor okupljenih (VIDEO)

Juče su policajci tukli i „staro i mlado“, šok-bombama, suzavcem i pendrecima „čašćavali“ sugrađane. A, deca su im odgovorila poklanjajući im cveće, koje policajci nisu prihvatili.



Cveće je položeno ispred policajaca u kojima je, po svemu sudeći, umrla svaka ljudskost.

BRUTALNI SNIMAK „JUNAČINA“ Policajci ko horda pendrecima i nogama biju dečaka (VIDEO)

A Nikšićani su, glasnim skandiranjem, poručili:

– Ustala je Crna Gora, svetinja se branit mora, Milo lopove, Milo lopove.

Tako su pravoslavni vjernici, stanovnici rodnog  Mila Đukanovića, pokazali da su im svetinje i pravda važniji od privilegija i režimskih apanaža, koje su „pacifikovale“ značajan dio građana Crne Gore, i naterale da ćute dok se vlasti izruguju pravu i pravdu, i tuku decu.

KRVNIČKI! I NEBO PLAČE NAD NIKŠIĆEM Devojčica (16) htela da pomogne bratu pa ih policija brutalno pretukla (GALERIJA, VIDEO)

Pljevlja

Veliki broj verujućeg naroda iz Pljevalja okupio se večeras kod Hrama Svete Petke.

CRNA GORA PONOVO NA NOGAMA Beranci krenuli ka Đurđevim stupovima! (VIDEO)

Prisutne su jake snage policije, koje su blokirale ulice od Hrama.

Međutim, narod je krenuo u sami centar grada, gdje su sinoć viđene nemile scene prebijanja, u kojima je povrijeđeno i sedmogodišnje dete.

Budva

I Budvani su u nepreglednim kolonama izašli da protestvuju zbog odnosa vlasti prema pravoslavnim vernicima, ali i zbog hapšenja episkopa Joanikija i sedmorice vladika



U Zeti su organizovane i kolone automobila koji su nosili ratne zastave kraljevine Crne Gore, doma Petrovića, Srpske pravoslavne crkve, kao i narodnu zastavu Crne Gore koja je identična narodnoj zastavi Srbije.



I u drugim gradovima je slična atmosfera, a poruka koju šalju demonstranti je citat iz pera najvećeg srpskog pesnika i vladara i vladike crnogorskog Petra Drugog Petrovića Njegoša:



– Krst nositi nama je suđeno…

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter