Izvor: Tanjug
16.08.2021 u 20:15
0

ADŽIĆ: Nije mudro da ustoličenje mitropolita bude na Cetinju

 Potpredsednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić smatra da nije mudro insistirati na tome da ustoličenje mitropolita crnogorskoprimorskog Joanikija bude održano na Cetinju.

VAŽNO:

MALI: Država isplatila minimalac za 66.000 radnika u turizmu

SVE O TREĆOJ DOZI VAKCINE: Evo ko sve može da se vakciniše od sutra!

SAMO U EMISIJI „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Ne smemo da pustimo da duh izađe iz boce! Nema dileme oko TREĆE DOZE!“

U EMISIJI „DOBRO JUTRO SRBIJO“: BERIŠA: „Srbi se boje da će im mudžahedini oteti kuće na Kosovu! REČ JE O NOVOJ METODOLOGIJI-STVARANJU KRIZNIH PODRUČJA!“

„Nijedan događaj, bilo da je politički, verski ili u organizaciji pojedinaca, nije vredan ovakvog rizika, tenzija i uznemirenosti građana, pa u skladu sa tim smatram da nije ni mudro ni odgovorno insistirati da svečanosti povodom hirotonije mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija budu na Cetinju. Prioritet svih prioriteta treba da bude očuvanje mira i bezbednosti građana na Cetinju i u Crnoj Gori“, rekao je Adžić.

On smatra da neki, kako kaže, očigledno žele da iskoriste ovaj događaj kao „povod za destabilizaciju Crne Gore, dok izvesni politički subjekti i funkcioneri ovo koriste kao oproban poligon za sticanje jeftinih političkih poena“.

Apeluje na sve političke subjekte da prestanu sa podgrevanjem tenzija, širenjem nacionalne i verske netrpeljivosti, pozivajući sve na razum i čuvanje sloge među građanima Cetinja i Crne Gore.

„Na kraju, očekujem da će državni organi biti krajnje profesionalni i organizatora svečanosti detaljno upoznati i upozoriti na opasnosti koje ovaj događaj nosi sa sobom. Imajući u vidu činjenice da su u prošlosti neki od mitropolita hirotonisani van Cetinja, pa čak i Crne Gore, apelujem na Mitropoliju crnogorsko-primorsku da uvaži zahtev najvećeg broja građana Cetinja, jer niko ne može izaći zadovoljan imajući u vidu posledice koje organizacija tog događaja može proizvesti“, zaključuje Adžić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter