Izvor: Tanjug
12.06.2020 u 08:38
0

Amfilohije uputio APEL GRAĐANIMA: Ne glasajte za bezbožnu vlast koja otima svetinje!

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozvao je u četvrtak uveče ispred hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici vernike da ne glasaju za „bezbožnu vlast koja bi otimala svetinje“.

On je istakao da litije koje se održavaju u organizaciji Srpske parvoslavne crkve, koje vekovima traju na ovim prostorima pozivaju na izmirenje braće i ništa ne traže, ali da su vezana i za bezakonje, navodi se u saopštenju Mitropolije Crnogorsko -primorske.

– Ova naša sabranja su vezana i za bezakonje, onaj zakon koja nam je u noćna vremena nametnula Skupština, kojim se otimaju zadužbine drevne, koje nijesu građene ni za kaluđere ni vlastodršce, već u slavu Boga –  kazao je Amfilohije nakon molebana za mir i bratsku slogu.

Dodao je da su ta sabranja „kao molba onima na vlasti sa se otrezne i ne otimaju od crkve Božje“.

Ono što nas je zapanjilo, i nas i Evropu ovih dana, je rušenje crkava i otimanje. Započelo sa otimanjem i rušenjem konaka na Briskoj gori. Ono što je okupator srušio, narod sa crkvom krenuo da obnavlja i to je ovđe su došle antiterorističke grupe naoružane do zuba kod četiri monahinje. I prijete da će dalje rušiti jer nemamo, navodno, dozvole. Od kad sam mitropolit neprekidno smo tražili dozvole od vlasti“, rekao je Amfilohije.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

GODIŠNJICA ISTORIJSKOG SUSRETA KIMA I TRAMPA: Severna Koreja uputila PRETNJU Americi!

ZVANIČNI VAŠINGTON UDARIO ŠAMAR ALBANCIMA NA KOSOVU: Vlada bezakonje i niko ne odgovara za to!

OBRT U SLUČAJU OTMICE DECE U ŠAPCU! Kamere pokazale ŠTA SE STVARNO DESILO!

PET TEORIJA ZAVERE KOJE SU SE POKAZALE ISTINITE

Kaže  „nikad nije desilo do danas da prete da progone one koji nemaju državljanstvo“.

– Oni su došli da ugrađuju svoj život u crkvu, ne da razaraju Crnu Goru. Šta je za Crnu Goru , razaranje svih preduzeća i sad treba i hramove razoriti. Je li to za Crnu Goru? – dodao je Amfilohije.

Rekao je da su iz Mitropolije crnogorsko-primorske godinama tražili dozvolu za Miholjsku prevlaku i druge hramove i najavio da će biti nastavljene bratoljubive litije, poštujuci i zdravstvene propise.

– Iako nesu dali istinsko obećanje da će promeniti zakon, ja se i dalje nadam. Jer ako neće, takvu valst narod ne treba da glasa. Crnogorci nikad takvu vlast nesu glasali bez iz straha, ali straha nema više- ,poručio je Amfilohije.

Ispred hrama se nakon molebana okupilo više od stotinu sveštenika i monahinja, a na platou se okupilo i oko stotinu građana.

Nastavak litija najavljen je za nedelju. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter