Izvor: Tanjug
07.01.2021 u 10:50
0

Apel stanovništvu da ništa oko struje ne rade sami

Član kriznog štaba za obnovu zemljotresom ugroženog područja Nikola Šulentić apelovao je danas na građane da ništa na objektima ne pokušavaju da popravljaju sami, kada je reč o električnoj energiji, jer su usluge Hrvatske elektroprivrede besplatne.

“Od prvog, najkatastrofalnijeg potresa imali smo ukupno 150.000 korisnika električne mreže van napona, moram napomenuti, ne samo na sisačko-moslavačkom nego i na velikogoričkom području”, rekao je Šulentić.

Od toga je 50.000 bilo na području sisačko-moslavačke županije, a već u prvih 24 sata je vraćeno više od 90 posto, a u narednih 24 sata gotovo sve.

OVO ĆE VAS ZANIMATI

Mir Božiji, Hristos se rodi! SREĆAN BOŽIĆ!

OPRAŠTAMO BLIŽNJIMA: Episkop kruševački David o Božiću, običajima, i gubicima u SPC

ZA BOŽIĆ BEZ SNEGA: Danas temperatura iznad proseka za ovo doba godine

ŠTA TREBA URADITI SA NOVČIĆEM IZ ČESNICE: Ako želite da vas prati sreća ispoštujte ovaj stari običaj

BOŽIĆNA POSLANICA SPC: Ako nam je cele godine tuga pritiskala srce, neka se danas rodi radost u njemu

Šulentić je rekao da kvalitet napona sigurno nije onakav kakav bi trebalo, ali će u narednih nekoliko dana biti izgrađene nove trafostanice, a koriste se i mobilne kućice.

Ponovio je da stanovništvo ne treba da vodi računa o potrošnji struje na tom području, jer računa neće biti najverovatnije u naredna tri meseca.

“Neka se ljudi greju i neka koriste sve mogućnosti u ovim teškim vremenima da sebi olakšaju u ovoj situaciji. HEP iznalazi model kako da se refundira ili, kako bih rekao, da se oprosti dug za ovaj period“, rekao je.

Govoreći o situaciji sa električnom energijom u selima i zaseocima, gde struje još nema, Šulentić je rekao da je to problem još od rata i to ne bi vezivao za zemljotres.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter