Izvor: Tanjug
04.07.2020 u 15:32
0

BOLEST SE VRATILA MEĐU NAS! Bez molebana u Crnoj Gori!

Episkopski savet Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori saopštio je danas da se zbog epidemiološke situacije odlažu molebani i slična okupljanja širom Crne Gore.

U saopštenju se navodi da je SPC, iako je imala mogućnost da molebane održi ispred hramova, kao i nameru da tom prilikom ispoštuje naredbe zdravstvenih institucija, ocenila da su okolnosti takve da osim poštovanja propisa „treba pokazati primer uzdržanja i strpljenja“.

„Formalno-pravno imamo proglašen kraj epidemije i pravno utemeljenje da naše opravdane proteste nastavimo, ali faktički, bolest se vratila među nas i ona trenutno napreduje“, navodi se u saopštenju.

OVO MORATE ZNATI

JOŠ JEDAN CRNI DAN! Za 24 sata 325 novozaraženih od korona virusa, OSAM OSOBA PREMINULO

OD DANAS ŠPANIJA OTVARA GRANICE ZA SRBE Evo koji su uslovi!

VELIKA BRITANIJA otvara granice za SRBE: Putovanje bez KARANTINA!

MASKE NE SKIDAMO DO SLEDEĆEG PROLEĆA! Kon otkriva kada će PASTI BROJ zaraženih i da li ima SUKOBA U KRIZNOM ŠTABU

STAROSEDEOCI AMERIKE OGORČENI NA TRAMPA: „On mrzi Indijance!“

Episkopski savet je pozvao vernike u parohijama na severu Crne Gore u kojima su ponovo zabranjena bogosluženja sa prisustvom vernika da budu u dogovoru sa svojim sveštenikom u vezi sa obavljanjem molitvi.

U saopštenju se dodaje da će se redovna crkvena bogosluženja u drugim gradovima obavljati po ustaljenom redu, uz poštovanje zdravstvenih propisa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter