Izvor: Tanjug
08.10.2022 u 13:33
0

Borut Pahor: Jedan je način da ne dođe do podele, a to je da čitav Balkan ide u EU!

Predsednik Slovenije Borut Pahor ocenio je da jedan način da ne dođe do podele na Balkanu, to da čitav Balkan ide u Evropsku uniju, prenose danas crnogorski mediji.

Kada je pitanju proširenje EU, Pahor je napomenuo da je postojao optimizam neko vreme, ali da je opao, kao i da je manje volje bilo u Briselu, prenosi portal CDM pisanje Pobjede.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Zbog rata u Ukrajini mir i stabilnost na Balkanu je krhka. To smo pokušali objasniti i EU. Mi smo 2016. tokom razgovora u Sarajevu, rekli da proširenje nije tehnički problem nego geopolitički i treba biti fleksibilniji u Briselu – kazao je juče Pahor na 2BS Forumu, na panelu sa predsednikom Crne Gore Milom Ðukanovićem.

On je izrazio nadu da će Brisel da napravi nekoliko koraka, a smatra i da će, ako dođe do proširenja, sve zemlje Balkana pristupiti u manje više istom periodu.

Borelj poziva članice Evropske unije da izdvoje više novca za Ukrajinu, u fokusu vojna podrška!

– Mislim da je odgovornost svih nas u regionu da učinimo sve da Balkan uđe u EU kao stabilna regija. Mislim da će biti jedna od posledica rata u Ukrajini nova podela u Evropi koja je nestala sa padom Berlinskog zida. Jedan je način da ne dođe do podele na Balkanu, a to je da čitav Balkan ide u EU. To u punoj meri zavisi od toga kako će (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić i Srbija regulisati stratešku situaciju u kojoj je – istakao je Pahor.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter