Izvor: Tanjug
09.02.2022 u 09:51
0

BUDVA: Nastavlja se potraga za odbeglim lavom

Mladunče lava, koje od nedavno slobodno šeta negde na području budvanske opštine, ipak, nije pronađeno, a u potragu će se od danas, kao pomoć policiji i građanima, ukljuciti i Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore.

Darko Saveljić iz ove agencije kazao je da su odlučili da pomognu i policiji i ekološkoj inspekciji u pronalasku mladunčeta lava tako što će organizovati svoje volontere i dronove.

– Taj lav je danas mladunče, ali oni rastu brzo i za dva, tri meseca će početi da jede pse, mačke, ljude i situacija je prilično ozbiljna – rekao je Saveljić, prenose mediji.

On je istakao da Crna Gora poslednjih godina intenzivno ima „užasnih problema“ sa krijumčarenjem egzotičnih životinja i da se to iz dana u dan vidi zahvaljujući socijalnim mrežama.

Prema njegovim rečima, Agencija je došla do saznanja da se u zaleđu Budve nalazi mladunče lava, a da je upravo Agencija ta koja izdaje dozvole za uvoz i izvoz i dozvole za držanje.

– Mi smo pogledali našu dokumentaciju, takva životinja nije prijavljivana Agenciji da je prelazila granice Crne Gore – naveo je Saveljić i dodao da je i Opština Budva pokrenula i građanstvo da svako pogleda svoje dvorište, tu su i vatrogasci, biće i Služba zaštite i spašavanja.

Mediji su ranije preneli da je jedno mladunče lava pobeglo od svog vlasnika koji je stranac, a odmah potom i da je lavić pronađen.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter