Izvor: Tanjug
28.09.2020 u 23:16
0

ČOVIĆ POSLE SASTANKA U ZAGREBU: Bez ravnopravnosti Hrvata, BiH neće funkcionisati!

Predsednik HDZ-a BiH Dragan Čović večeras je, posle sastanka u Zagrebu s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem i liderom bošnjačke SDA Bakirom Izetbegovićem, rekao kako je trenutni tretman Hrvata u BiH put za trajno nefunkcioniranje te države.

SAZNAJTE I OVO…

POČELA JE „ĆIRILICA“: Dačić predložio Mariću da zamene mesta! (FOTO)

HITNA SEDNICA SB UN! Evropljani traže da se reaguje u Nagorno-Karabahu!

EKSKLUZIVNO! „Gospodin je zaslužio GORE, ali ni ja sada ne spavam SAMA“: Ljupka OTKRIVA epilog DRAME

Ovo je FORBSOVA lista NAJBOGATIJIH: Pogledajte na kom mestu je jedini Srbin, i to Novak Đoković (VIDEO)

GRENEL: Bajden i Obama su godinama ignorisali Beograd i Prištinu!

Jedan od načina za pomak po pitanju novog izbornog zakona u BiH je „razgovarati“, kao na susretu u Zagrebu i da se „shvati da je opasno najmalobrojniji narod dovesti u poziciju manjine, a taj izraz se počeo koristiti u političkom izrazu Sarajeva“, rekao je Čović, koji je i zamenik predsednika Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

– To je put za trajno nefunkcioniranje Bosne i Hercegovine –  naglasio je Čović u izjavi pred Banskim dvorima.

Iz Vlade je saopšteno da je na sastanku pozdravljeno potpisivanje sporazuma o izmenama izbornog zakona i održavanju izbora u Mostaru, a Čović navodi da su ti sporazumi osnova za približavanje stavova hrvatske i bošnjačke strane i da su oni definisali „i rokove i načine šta treba raditi do kraja godine kako bi se iduće godine usuglasili u parlamentu“, ali da se još ne sprovode.

– Naravno da i dalje imamo različite poglede kako to raditi i kojom dinamikom. Ja sam insistirao da se držimo tih sporazuma koje smo zajedno potpisali i čiji su svedoci bili brojni predstavnici međunarodnih institucija u BiH – rekao je Čović.

Razgovor tri čelnika ocenio je kao ugodne i zahvalio je Hrvatskoj i hrvatskom premijeru na pomoći u evropskom putu Bosne i Hercegovine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter