Izvor: Tanjug
04.01.2022 u 09:22
0

Crna Gora: Podgorica ima više novozaraženih, manje hospitalizovanih i umrlih

U Crnoj Gori je u poslednje dve sedmice zabeleženo 450 odsto više novozaraženih korona virusom, 14 odsto manje hospitalizovanih i 11 odsto manje preminulh, izjavio je danas direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić.

Galić je gostujući u Bojama jutra televizije Vijesti rekao da je transmisija virusa široko rasprostranjena, a da su Podgorica, Cetinje, Budva i Tivat najviše pogođeni korona virusom.

Istakao je i da podaci i kliničke slike ukazuju da je dominanatan omikron soj, kojeg karakterišu blaže kliničke slike, koštano mišićni problemi, osećaj malaksalosti, simptomi koji liče običnoj prehladi.

Galić navodi i da ih trenutno brine kada se infekcija bude prenosila na stariju populaciju, kako će na njih delovati i podsetio da su osobe preko 65 godina starosti u velikom delu vakcinisana.

– Najveći procenat obolelih je između 20 i 40 godina i predpraznična i praznična veselja dala su rezultat u skoku obolelih – rekao je Galić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter