Izvor: Tanjug
15.09.2021 u 21:42
0

CRNA GORA: Popis će se održavati paralelno sa izbornom kampanjom

 Nakon današnje odluke predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića da raspiše izbore u Cetinju, Mojkovcu i Petnjici za 5. decembar, izvesno je da će se popis održavati paralelno s izbornom kampanjom.

PROČITAJTE JOŠ: DODIK: Ne želimo ništa tuđe, ne želimo nikoga da menjamo

Uprkos preporuci Konferencije evropskih statističara da popis stanovništva ne bi trebalo da se poklapa sa izbornim kampanjama, crnogorska Vlada namerava da ga sprovede do kraja godine, za kad su zakazani lokalni izbori u tri opštine.

U preporukama Konferencije piše da je veoma važno da popis bude sproveden u stabilnom političkom i društveno sigurnom okruženju.

VAŽNO: ĆIRILICA NA DNEVNOM REDU skupštine Republike Srpske

”U vreme političke ili vojne nestabilnosti, manje je verovatno da će javnost biti voljna da učestvuje u popisu, a bezbednost popisivača možda ne može biti zagarantovana”, navodi se, između ostalog, u dokumentu.

U Nacrtu zakona o popisu, koji je od utorka na javnoj raspravi, navodi se da će tačan period njegovog održavanja odrediti Vlada.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter