Izvor: Tanjug
16.10.2020 u 12:31
0

CRNI DAN U BIH: Za 24 časa 621 novih slučajeva zaraze, OSAM OSOBA PREMINULO

Ponovo novi rekord kada su u pitanju novozaraženi u protekla 24 časa u Bosni i Hercegovini.

Zabeleženo je 621 novih slučajeva zaraze korona virusom, a preminulo je osam osoba, šest u Federaciji i dvoje u Republici Srpskoj. U FBiH je zabeležen najmanje 371 novozaražen, dok taj broj u RS iznosi 242. Ovo su podaci bez Distrikta Brčko.

U protekla 24 časa Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.759 uzoraka, od kojih je 371 pozitivan na virus, a prijavljeno je 6 novih smrtnih ishoda, piše Avaz.

U Republici Srpskoj virus je potvrđen kod 242 osobe. Direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković kaže da je epidemiološka situacija pogoršana u celoj Evropi, te upozorio na kapacitete bolnica u RS.

PROČITAJTE…

ZAVRŠEN KRIZNI ŠTAB Kisić: Ovo su NOVE MERE! (VIDEO)

NOVA MERA STUPILA NA SNAGU OVOG TRENUTKA: Gde god da se nađete MORATE imati OVO!

PATRIJARH IRINEJ: Osam godina slušam kako Vučić sprema izdaju Kosova!

HOROR NA ZELENOM VENCU: Migrant IZBO mladića, u teškom stanju prevezen u bolnicu

Ističe da će danas Institut uputiti dopis svim lokalnim štabovima da preduzmu sve mjere da stabilizuju situaciju.

U toku naredne sedmice bit će revidirane mere i za predškolsku, školsku i nastavu na fakultetima.

– U protekla tri dana imamo haos – upozorava Zeljković.

U posljednja 24 časa pijavljena su dva smrtna slučaja u RS, precizirao je on. Reč je o muškarcima starije i srednje dobi iz Šipova i Petrova.

Podaci za Brčko kažu da je u distriktu u poslednja 24 časa registrovano osam novih slučajeva te na sreću nijedan smrtni ishod.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter