Izvor: Tanjug
07.02.2022 u 17:06
0

CVIJANOVIĆ: Davno prošla vremena nasilnog nametanja

 Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović ocenila je da ministarka inostranih poslova u Savetu ministara Bisera Turković i njoj slični još nisu razumeli da se na silu ništa ne može postići i da u Sarajevu treba da shvate da su davno prošla vremena nasilnog nametanja.

Reagujući na propis koji je donela ministarka spoljnih poslova u Savetu ministara BiH, koji zaposlenima u tom ministarstvu i diplomatsko-konzularnim predstavništvima nalaže upotrebu zastave, grba i himne BiH, a u protivnom sankcije, Cvijanović je kazala je da od „osobe koja prilikom poseta stranim državama zaobilazi ambasadore svoje zemlje srpske nacionalnosti ne želimo slušati lekcije“.

-Turkovićeva nije nadležna za kreiranje spoljne politike BiH, već je dužna da sprovodi politiku koju usaglasi Predsedništvo BiH – izjavila je Cvijanović Srni nakon što je Turkovićeva potpisala odluku kojom preti sankcijama diplomatsko-konzularnim predstavništvima za neisticanje zastave BiH.

Napominjući da se Turkovićeva redovno u praksi ponaša kao ambasador Stranke demokratske akcije, a ne BiH, Cvijanović je rekla da prizivanje sankcija i širenje laži o sunarodnicima po svetu neće BiH učiniti prihvatljivijom za one koji u njoj žive.

Predsednica Srpske je istakla da je ambasador BiH u Švajcarskoj Boris Bronza pozvan na događaj dijaspore iz Republike Srpske u Švajcarskoj, da ga nije on organizovao, a da je tamo bio sa legitimnim predstavnicima institucija Srpske.

-Takođe, događaj nije organizovan u prostorijama Ambasade BiH, kako su pojedinci zlonamerno preneli, niti na nekoj drugoj lokaciji koja pripada BiH. To što nekome u Sarajevu smetaju simboli i obeležja konstitutivnog, u ovom slučaju srpskog naroda, najbolje govori o iracionalnoj mržnji, kao i o dubokim i suštinskim uzrocima nefunkcionalnosti BiH- rekla je Cvijanović.

Ona je naglasila da su vremena nasilnog nametanja određenih rešenja po volji samo jednog naroda davno prošla i što pre to u Sarajevu shvate, to će biti bolje i za BiH i za sve narode i građane koji u njoj žive.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter