Izvor: Tanjug
15.09.2021 u 09:35
0

Danas u Republici Srpskoj o očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda!

Narodna skupština Republike Srpske danas će po hitnom postupku na posebnoj sednici razmatrati Predlog zakona o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma.

Predlog ovog zakona jedina je tačka dnevnog reda 21. posebne sjednice zakazane za podne, saopšteno je iz NSRS.

PROČITAJTE JOŠ: UŽIVO: PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obilazi prikaz sredstava naoružanja i vojne opreme! (VIDEO)

Inicijativa o usvajanju Zakona potekla je od srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

PROČITAJTE JOŠ: ZASTRAŠIVANJE SVEDOKA I DALJE KAMEN SPOTICANJA: Počinje suđenje pripadnicima tzv. OVK-a!

Predlog predviđa širenje kruga subjekata koji su u obavezi da koriste ćiriličko pismo, kao i stimulativne mere koje su usmerene na privatni sektor, odnosno olakšice za one koji se odluče da u svom radu i poslovanju koriste ćiriličko pismo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter