Izvor: alo
04.01.2021 u 11:05
0

DEČAKU ZBOG POVREDA OD PETARDE AMPUTIRALI TRI PRSTA

Maloletnik iz Bijeljine koji je povređen prilikom upotrebe pirotehničkih sredstava operisan je i hospitalizovan u Klinici za dečiju hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjaluci i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, potvrđeno je iz UKC.

Načelnik Klinike za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju UKC Nikola Baroš rekao je da je pacijentu izvršena amputacija palca, kažiprsta i trećeg prsta desne ruke, a prisutna su i oštećenja četvrtog i petog prsta, kao i veliki defekti na šaci desne ruke.

– Nakon operativnog zbrinjavanja, pacijent je hospitalizovan u Klinici za dečiju hirurgiju UKC Republike Srpske – navode iz UKC.

Povređeni dečak je iz bijeljinskog naselja Pučile i ostaće u UKC na daljem praćenju i lečenju.

SVE O KORONI

EKSPERTI OTKRIVAJU: Evo da li ćemo u 2021. moći da kažemo „KRAJ, NAJZAD!“

BROJKE PADAJU DOK EPIDEMIOLOZI POZIVAJU NA OPREZ: Danas odluka o upotrebi ruske vakcine Sputnjik V

HEROJI SA PRVE LINIJE FRONTA NE ODUSTAJU: Neprekidna BORBA ZA SVAKOG PACIJENTA

Iz UKC je potvrđeno da je dečak, 2009. godište, u subotu, 2. januara, u poslepodnevnim časovima sanitetskim vozilom Doma zdravlja Bijeljina dovezen u UKC.

Policija je izvršila uviđaj lica mesta na dečijem igralištu u bijeljinskom naselju Pučile i o svemu je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Policijska uprava Bijeljina ponovila je apel roditeljima da decu upoznaju sa mogućim posledicama nestručne upotrebe pirotihničkih sredstava, ističući da petarde nisu igračke i da ne postoji bezopasna pirotehnika.

Dežurni lekar Doma zdravlja prijavio je policiji 2. januara u 13.22 časova da je dovezen maloletnik, rođen 2009. godine, iz bijeljinskog naselja Pučile sa teškim povredama koje su nastale od petarde, odnosno rakete.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter