Izvor: Tanjug
05.02.2021 u 18:47
0

ĐUKANOVIĆ: Crna Gora želi da ojača saradnju sa NR Kinom

Crna Gora želi da ojača saradnju s Kinom u različitim oblastima ekonomije, pre svega u saobraćajnom povezivanju, energetici i turizmu, izjavio je danas crnogorski predsednik Milo Ðukanović.

On je, na onlajn konferenciji „Ekonomski i investicioni izazovi posle Kovid-a“, rekao da Crna Gora, iako je mala zemlja, ima velike razvojne mogućnosti koje želi da valorizuje u saradnji sa kredibilnim partnerima.

-Spremni smo da po okončanju pandemije učinimo još dinamičnijom turističku saradnju sa NR Kinom-naveo je Ðukanović, objavljeno je na zvaničnom portalu crnogorskog predsednika.

NE PROPUSTITE: 

UŽAS NA VOŽDOVCU! Pucao na DECU dok su imala čas fizičkog!

IMUNIZACIJA U SRBIJI: Više od 20 hiljada revakcinisanih građana!

KORONA U GRADOVIMA: Ovo su žarišta Srbije!

KORONA NE JENJAVA! Skoro 2.000 novoobolelih!

Nenad Popović: RUSKA VAKCINA KREĆE SA PROIZVODNJOM U SRBIJI

Citirajući čuvenog kineskog filozofa Sun Cua da je „strategija bez taktike najsporiji put do pobede“, Ðukanović je rekao da to znači da se strateško promišljanje mora pretočiti u dnevne zadatke i predano raditi na što bržem oporavku ekonomija.

-Bez zdrave ekonomije i politike, ne možemo imati zdravo društvo. A bez zdravog društva, nisu nam mnogo od koristi ni ekonomija, ni politika. Zato je naše prijateljstvo važno…- rekao je Ðukanović.

Govoreći o velikim posledicama pandemije na ekonomiju svih država sveta, osim Kine, Ðukanović je konstatovao da je „nestao optimizam i da je svetom zavladala velika neizvesnost“.

PROČITAJTE JOŠ:

ANA BRNABIĆ na listi BARBRE STREJSEND: „Žene koje dolaze“(VIDEO)

POROĐAJ UŽIVO: Zbog korone nije primljena u bolnicu, imala je samo jedan izbor! (VIDEO)

SKANDAL! Tadićev saigrač najuren iz fudbala na godinu dana zbog ŽENE!

PUCNJAVA U SARAJEVU: Uhapsen državljanin Srbije

-Naši građani nestrpljivo isčekuju odgovor. Kakav odgovor možemo da im pružimo u ovom momentu- upitao je Ðukanović i dodao da su njegova razmišljanja okrenuta investicijama.

Crna Gora je, poručio je, spremna da po okončanju pandemije učini još dinamičnijom turističku saradnju sa NR Kinom, ali i da s kineskim institucijama i kompanijama želi da poveća izvoz crnogorskih proizvoda visokog kvaliteta na njeno tržište, kao i da intenzivnije sarađuju u oblasti nauke i primene tzv. pametnih rešenja zasnovanih na savremenim tehnologijama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter