Izvor: Tanjug
10.08.2021 u 08:50
0

DODIK glasao na sednici Predsetništva BiH: Protivi se imenovanju novog-starog Upravnog saveta Centralne banke BiH

 Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik je sinoć, posle nekoliko sati neizjašnjavanja na telefonskoj sjednici Predsedništva, sazvanoj na temu imenovanja novog Upravnog saveta Centralne banke BiH, ipak odlučio da učestvuje i da glasati o tački dnevnog reda.

VAŽNO:

PREMIJERKA ODGOVORILA NIKEZIĆU: Pomozite nekom drugom, mi smo se jedva spasili od vašeg znanja!

PORUKA IZ REPUBLIKE SRPSKE: Nemamo nameru da trpimo!

TRAGEDIJA U KOVINU: Radnik pao sa silosa, preminuo u bolnici

OSUĐEN OTAC NASILNIK! Šutirao sina na maturskoj proslavi

U EMISIJI „POSLE RUČKA“: Kupci na pijacama se uvek vraćaju kod prodavaca koji su uvek vedri i nasmejani!

Sednicu je sazvao predsedavajući Željko Komšić, koji je sa bošnjačkim članom Predsedništva BiH Šefikom Džaferovićem glasao za imenovanje novog-starog Upravnog saveta Centralne banke BiH.

Dodik je glasao protiv, što znači da će stari saziv Upravnog saveta dobiti novi mandat, saopšteno je iz Komšićevog kabineta.

Mandat aktuelnom Savetu ističe danas, a samim tim i guverneru Senadu Softiću. Zakon o Centralnoj banci BiH ne poznaje ni tehnički ni v.d. mandat i zato je bilo potrebno da bude imenovan novi Upravni savet koji će izabrati guvernera.

S obzirom na to da su Džaferović i Komšić bili „za“, a Dodik protiv, odlučeno je da Upravni savet Centralne banke BiH ostaje u sazivu Radomir Božić, Šerif Isović, Senad Softić, Danijela Martinović i Dragan Kulina.

Na sastanku predsednika svih parlamentarnih stranaka sa sedištem u Republici Srpskoj, održanom 26. jula, doneta je odluka da predstavnici Republike Srpske ne učestvuju u radu zajedničkih institucija BiH nakon što je doskorašnji visoki predstavnik Valentin Incko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter