Izvor: tanjug
09.12.2021 u 19:30
0

Dodik i Ćorić sa predstavnicima kineskih kompanija

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Ćorić razgovarali su danas u Banjaluci sa delegacijom pet kineskih kompanija o otvaranju fabrike za preradu papira sa najnovijom tehničkom opremom i obezbeđenim stoodstotnim izvozom, te zapošljavanju po 300 radnika u prve dve godine.

Na sastanku je bilo reči o mogućnostima ulaganja u oblasti saobraćajne infrastrukture, energetskog sektora, ekologije, obnovljivih izvora energije i druge oblasti od interesa za RS, saopšteno je iz resornog ministarstva, renose mediji.

Razgovarano je o izgradnji fabrika prečistača otpadnih voda u sedam gradova RS, a investitor je izrazio interesovanje i za ulaganje u obnovljive izvore energije u Hercegovini, na području opštine Ljubinje.

Na sastanku je bilo reči i o izgradnji magistralnog puta Foča – Kosmansko Polje-Šćepan Polje – Tjentište, te je istaknut značaj izgradnje, reorganizacije i modernizacije železničkog saobraćaja u RS sa akcentom na izradu master plana za organizaciju modernog železničkog saobraćaja.

Delegaciju kineskih kompanija činili su visoki predstavnici kompanija koje su na globalnom nivou među najbolje rangiranim kompanijama u oblastima projektovanja i izgradnje megaprojekata u različitim oblastima, a to su China Europe Ašociation For Tećnical And Economic Cooperation, China Railway Group Central And Eastern Europe Headquarter, China State Construction Engineering Company, China Energy Group Jiangsu Institute i Sinomać Sumec – Sumec Group Corporation.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter