Izvor: Tanjug
08.01.2022 u 21:28
0

DODIK NA SVEČANOJ AKADEMIJI: Svaka od 30 godina postojanja Republike Srpske bila je posebna i istorijska

 Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je večeras na svečanoj akademiji povodom Dana RS u Banjaluci da je prvih 30 godina poseban jubilej u istoriji Republike Srpske i da je svaka od njih bila posebna i istorijska.

Dodik je rekao da se svih 30 godina moralo boriti za RS kao i 1992. godine jer protivnici njenog postojanja nisu spavali nijednu od tih 30 godina i da zato ima osećaj „da se svakog dana borimo za Republiku Srpsku“.

Dodao je da je Republiku Srpsku stvorio srpski narod, ali kao što nikada ništa u istoriji nije stvarao samo za sebe, tako ni Republika Srpska nije stvorena samo za Srbe.

Naglasio je i da Republika Srpska nije nastala iz inata, ni prkosa i da nije nastala da bi bila ičiji trn u oku.

-Nastala je najviše iz straha da nam se drugi put u istom veku ne ponovi genocid, kakav smo preživeli u Drugom svetskom ratu, kada smo potpuno nezaštićeni, bez države iza sebe, odvođeni u logore smrti nedaleko odavde, u jame, u Drinu, i ubijani na najmonstruoznije načine- poručio je Dodik.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter